Genel

Kayropraktik Tedaviyle Nazilli’nin Gururu Oldu

Kayropraktik Tedaviyle Nazilli’nin Gururu Oldu

Kırık, kanser veya romatizmadan kaynaklı olmayan, bel, sırt, boyun ağrısında kullanılan sağlık bilimi dalı Kayropraktik tedaviyi Tüm Türkiye’de yüzlerce hastaya uygulayarak iyileştiren Nazillili fizyoterapist Hilmi Erenler Nazilli’nin gururu oldu.

İlk orta ve lise eğitimlerimi Nazilli’de tamamladıktan sonra Lisans eğitimini Bahçeşehir üniversitesi fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünde bitiren 1994 doğumlu Hilmi Erenler, Kayropratik yüksek lisans eğitimime başlayarak bir çok hastanın derdine derman oluyor.

İstanbul Beşiktaş’ta özel bir klinikte çalışma hayatına devam eden Erenler, günümüzde sıkça karşılaştığımız omurga rahatsızlıklarına bel boyun sırt ağrılarına yönelik ameliyatsız ilaçsız el ile yapılan Kayropratik tedavi ile binlerce hastanın umut kapısı oldu.

Bu etkili tedavinin Türkiye’de sayılı uzmanlarından olan Erenler amacını, “Bir Nazillili olarak amacım mesleğimi en iyi seviyede icra edip, memleketim Nazilli’yi en üst seviyede temsil edebilmektir” sözleriyle belirtiyor.

Erenler yaptığı mesleği şu şekilde tanımlıyor,”Kayropraktik modern tıp dilini konuşan ama kendine münhasır prensip ve uygulamaları olan birinci basamak sağlık mesleğidir. Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının, fonksiyonel bozukluklarının (disfonksiyonlarının) tanı, tedavisi ve önlenmesi üzerine odaklanır. Omurganın ameliyatlık boyuta gelmemiş olan yapı ve mekaniksel rahatsızlıkları, bunların sinir sistemi ve genel sağlık üzerindeki etkileri ile ilgilenir.”

Tedavide başarılı olabilmek için uygun hasta seçiminin çok önemli olduğunu belirten Erenler, tedaviden önce hastanın detaylı bir değerlendirilmesinin yapılarak bu tedaviye uygun olup olmadığı belirlendiğini, başlamadan önce hastanın bilgilendirilerek uygulamaya geçildiğini belirtti.

Uzman Erenler rahatsızlıkların genellikle kişinin bedensel durumundan kaynaklı olduğunu söyleyerek, “Yaşam şekli, iş ve özel hayatı, beklentileri, inançları, korkuları, geçmiş tecrübeleri, stres düzeyi gibi birçok faktör hastanın iyileşme sürecini etkileyebilir. Tedavi, omurga manipülasyonları, mobilizasyonlar, egzersiz yaklaşımları ve hasta eğitimini de içeren dinamik bir süreçtir” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL