Güncel

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu Nazilli’de anıldı

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu Nazilli’de anıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği, düzenlediği törenle ölümünün 31. Yıl dönümünde, gazeteci, araştırmacı ve yazar Uğur Mumcu’yu andı.

24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’daki evinin önünde, aracına konulan bombanın patlamasıyla  hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, Nazilli Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) düzenlediği programla güller ve kalemlerle anıldı.

Uğur Mumcu Parkından yapılan anma programında konuşan ADD Nazilli Şube Başkanı Feyzullah Erkut, ‘’31. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda da Devrim Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurduktan sadece 8 ay sonra, 31 Ocak 1990 akşamı aramızdan alınan Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un cenaze töreninde fotoğrafını taşıyan ve 3 yıl sora 24 Ocak 1993 sabahı otomobiline konulan bomba ile yaşamdan, ailesinden, mücadelesinden koparılan Kemalist Devrimci Kalpaksız Kuvvacımız Uğur Mumcu’nun katledilmeleri ülkemizi bugünlerin karanlığına taşıma amaçlı seri aydın cinayetlerinin zirve noktasıdır’’ dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL