Genel Güncel Yerel

NAZİLLİ ORGANİZE SANAYİSİ BÖLGESİ’NİN REZİLLİĞİ

NAZİLLİ ORGANİZE SANAYİSİ BÖLGESİ’NİN REZİLLİĞİ

 

Organize sanayi bölgesinde bulunan bir kısmı Nazilli Belediyesine, bir kısmı ise Organize Sanayi Birliği Kooperatifine ait olan arsaya bölgedeki moloz, çöp ve hafriyat atıklarının dökülmesi Nazilli Organize Sanayi bölgesindeki insanları çileden çıkarttı.

Çevrede bulunan esnafların iddiasına göre arsanın yakınlarında bulunan bir mermer fabrikasının, boş arsayı depo olarak kullanması ayrıca fabrikanın arta kalan mermer molozlarını arsaya dökmesi ve bundan dolayı başka vatandaşlarında bölgeye gelerek çöp ve moloz yığınlarını bu arsaya dökmesi ve bundan dolayı rüzgarla birlikte toz bulutlarının havaya karışmasıyla oluşan çevre kirliliği diğer esnafları isyan ettirdi.

Sürekli yangın çıkmasından dolayı yayılan dumanın çevrede ki esnafları rahatsız ettiği, kötü kokular ve görüntülere sebep olan arsada çevre kirliliğine katkısı da gözler önüne serildi.

Nazilli Organize Sanayi Bölgesini kötü gösteren ve prestijini lekeleyen arsadan dolayı, bölgede bulunan ihracat firmalarının da bu konudan muzdarip olduğu, misafir olarak gelen iş insanlarının bu kötü koku ve görüntüden olumsuz etkilendiğini ifade ettiler

Bir kısmı Nazilli Belediyesi’ne bir kısmı ise Organize Sanayi Birliği Kooperatifine bağlı olan arsa ile ilgili bu durumun, bir an önce çözülmesini isteyen Organize Sanayi Bölgesi esnafları, yetkilileri göreve davet etti

ORGANİZE’YE NEDEN SAHİP ÇIKMIYORLAR

Bölgede konuştuğumuz bir esnaf, “Nazilli Belediyesi ve Organize Sanayi Birliği Kooperatifi defalarca dile getirmemize rağmen neden hala daha bir yaptırım uygulamıyor? Neden olaya müdahale etmiyor? Şehir dışından gelen müşterilerimizin ve misafirlerimizin bu kötü görüntü ve kokudan rahatsız olduğunu ve bu durumun sanayi bölgesinin prestijini olumsuz yönde etkilediğini” dile getirdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL