Genel Güncel Siyaset

TAŞDEMİR’DEN AYDIN SİYASETİ HAKKINDA AÇIKLAMA

TAŞDEMİR’DEN AYDIN SİYASETİ HAKKINDA AÇIKLAMA

İyi Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Mehmet Reşat Taşdemir bu yıl 28. Dönem milletvekili adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu.

 

“AYDIN SİYASETİNDE AKTİF ÇÖZÜMLER ÜRETİLMEDİ.”

Taşdemir, uzun yıllar devlet kurumunda çalıştığını ve pek çok etkeni gözlemleme fırsatı olduğunu belirterek, Aydın’daki siyasete vurgu yaptı. Taşdemir, “Hem kırsal alanı hem Aydın’ın diğer yerleşim birimlerini özellikle doğu ilçeleri başta olmak üzere ciddi şekilde gözlemleme imkanım oldu. Dolayısıyla özellikle siyaset kurumunu çok yakından izlemeye imkanım oldu. Çünkü çalışmış olduğum kurum siyasetle bağlantılı olan bir kurum olduğu için Aydın’da siyasetçilerin tüm hatalarını gözlemleme imkanım oldu. Aydın’ın coğrafi olarak konumu diğerlerine çok daha avantajlı olmasına rağmen ve bir tarım kenti olmamıza rağmen sosyo-ekonomik yönden çok geride kalmıştır. İmkan ve kabiliyetleri fazla olmasına rağmen ben bunun temel sebebini siyaset kurumunun, siyasetçilerin uzun yıllar Aydın’da aktif bir şekilde sorunlarına çözüm getirecek icraatların içerisinde olmadıklarını ve asli görevlerini ihmal ettiklerini düşünüyorum” diye konuştu.

 

“KIRSAL ALANLARDAKİ SİYASİ ENGELİN ÖNÜNE GEÇECEĞİM”

Taşdemir, çözüm önerileri için ise şu ifadeleri kullandı: “ Aydın şu anda artık temel motivasyonunun tarım üzerine kurulu olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla Aydın’ın şöyle bir özelliği var. Menderes havzasının dışında Kuzey ve Güney yamaçlarında yer alan kırıklı arazilerimiz olabildiğince fazladır. Tarım arazilerini teraslama yaparsanız verimli alanlar artar. Çok küçük mini traktörlerle tarımsal faaliyette bulunabilirsiniz. Bunu yaptığınız zaman işçilik maliyetlerini düşer arazinizde yıkım ve erozyon meydana gelmeyeceği içinde toprağınızın verimi artarak aynı zamanda ürün artışı olacak ve üretim maliyetleriniz düşecek. Aydın’daki siyasetçilerin özel AK Parti iktidarındaki bu milletvekillerinin 4 tanesinin kendi arasında anlaşmazlığa düşmeleri ve ilçeler dengesizlikten kaynaklanan bir durumdan dolayı Aydın’daki tüm 4 dönemdir müracaatlar durduruldu. Vekalet aldığımda ilk işim bu yönetmeliği derhal Aydın’da uygulatmak ve bu arazileri orman köylerinde kurulacak olan bir ağaçlandırma kompeti vasıtasıyla tüm köylülere eşit şekilde dağıtmak, bu dağıtıldığı zaman da hiçbir sosyal problemlere de sebep vermemektir.”

 

Taşdemir, son olarak Meral Akşener liderliğinde olmaktan onur duyduğunu dile getirdi.

“Milletvekili olmaktaki temel hedefim de şu; askerliğimi genel kurmayda yaptım. Devletin 2 tane üniversitesinde okudum ve 28 yıl devlette çalıştım. Dolayısıyla bu zaman zarfında ben sahip olduğum özlük hakları, edindiğim tecrübeler, devletin imkan ve kabiliyetlerinden faydalanmaya yönüyle çok daha şanslı hissediyorum. Ne kadar hizmet ettiysem de ben yine bu milletime ve devletime ciddi şekilde borçlu olduğumu hissediyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL