Sağlık

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ YÖNETİMİNİN KANTİN REZALETİ

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ YÖNETİMİNİN KANTİN REZALETİ

ALİ GÜNANA – Nazilli Devlet Hastanesi kantini, ihale süresinin bitmesiyle hastane yönetimi tarafından kapatıldı. 12 şubat 2020 tarihinde 3 yıllık ihalesi yapılan kantin işletmesi kurumlar arası anlaşmazlığın kurbanı oldu. iddia’ya göre sözleşme tarihinin bitimine yakın hastane yönetimine yeni ihale tarihi’nin belirlenmesi için dilekçe veren kantin işletmecisi, ocak ayı içerisinde yeni ihalenin yapılmasını beklerken gerekçe sunulmadan şok bir kapatma kararıyla karşılaştı. Hastane yönetimi İhale rakamlarının yüksek olması bahanesiyle İl sağlık  müdürlüğüne dilekçe yazarak ihaleyi kendilerinin yapmasını istedi. Aydın İl sağlık müdürlüğü ise Nazilli Devlet Hastanesine 15 gün sonra yazı yazarak ihaleyi kendilerinin yapması gerektiğini belirtti.

ÖNCE DEVAM DEDİLER SONRA KAPATTILAR

Nazilli Devlet hastanesi yönetimi ile Aydın İl sağlık müdürlüğünün yazışması arasında kalan işletme sahibi, bu süreçte hastane yönetimine başvurdu. Hastane yönetiminden Ecrimisille ( işgaliye parası ödeyerek ) devam edebileciği cevabını aldı. Kantinde hizmet vermeye devam eden işletme sahibi bu kez kurum avukatı engeline takıldı. Nazilli Devlet hastanesi avukatı işletme sahibini arayarak kantini kapatarak boşaltmasını istedi.

HASTA YAKINLARI VE HASTANE ÇALIŞANLARI İSYANDA

Tüm yaşanan bu rezaletler ve uzun süren yazışmalardan sonra kantinin kapanması hasta, hasta yakınları ve hastane çalışanlarını isyan ettirdi.  Hastane’de çalışan bir personel ” yönetim ile il sağlık müdürlüğünün aralarında yaşanan anlaşmazlık ve inatlaşması yüzünden herkesin mağdur bu sorunun biran önce çözüme kavuşarak hem biz çalışanların hem de vatandaşların mağduriyeti giderilsin, bu kadar insan nereden hizmet alacak öğle arasında nerede oturup dinlenecekler” dedi. Yaklaşık 1500 hastane çalışanı ve binlerce vatandaşa hizmet veren hastane kantini rezaletinin ne zaman son bulacağı ve  ihaleye çıkarak, hizmete gireceği tarih ise vatandaşların merak konusu oldu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL