Güncel Yerel

Uzman Çavuşlar kadro bekliyor

Uzman Çavuşlar kadro bekliyor

Türkiye’de Uzman Çavuşlar kadro bekliyor. Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, askerlik mesleğinin süre ile alakalı olmayan, askerlik ruhunun noterle alakası olmayan bir meslek olduğunu söyledi ve Bakan Akar’ın Uzman çavuşlara kol kanat gererek mesleki güvenceye kavuşmalarını beklediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yedi düvelde, haksızlığa uğradım diyen tüm Müslümanlara kol kanat gerdiği gibi vatan için can verenlere de bu kadroya geçme meselesinde öncelik vereceğini, kadro çalışmalarının içerisine alacağını, inançlarının bu yönde olduğunu söyleyen Federasyon Başkanı Tilkici, “Bu kahramanlara sözleşme fesihlerinde hastalandıklarında 90 gün gibi bir süre biçiliyor. Yani geçmişte ne kahramanlık yapıldığına bakılmaksızın 90 gün içerisinde iyileşmeniz bekleniyor. Dört yıl Suriye’de görev yapmışsın. Dört yıl Hakkari’de görev yapmışsın. Hiçbir anlamı yok. 91 gün eğer iyileşmezsen sözleşme fesihleri yapılıyor. Adli suçlardan dolayı hükmün açıklanmasının geriye bırakılsa dahi ertelense para cezasına çevrilse dahi altı aydan fazla bir ceza alırsanız sözleşme fesih ediliyor. Burada hastalıklardan 55 yaşına kadar hiçbir hastalığa yakalanmamanız gerekiyor. Amirin iki dudağının arasında sözleşme fesihleri yapılıyor. Kendisinden istifade edilemeyen personelin sözleşme fesihleri yapılıyor” dedi.

“Vatana can eken kahramanlar kadro bekliyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’ın bu sorunları değerlendireceklerine inandıklarını belirten Tilkici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün devlete hizmet eden tüm personelin özlük hakları veriliyor. Tabii analarının ak sütü gibi helalidir verirsin. Biz kimseyle kıyas yapmak istemiyoruz ama sözleşmeli hemşire kadroya alınıyor, sözleşmeli ebe kadroya alınıyor, sözleşmeli öğretmen kadroya alınıyor, vekil imam kadroya alınıyor. Amire hizmet eden hizmetliler kadroya alınıyor yani şimdi amire hizmet eden hizmetliler kadroya alınırken vatana canı eken kahramanların kadroya alınmaması abesle iştigaldir”

“Maddi beklentimiz yok, güvence istiyoruz”
Kerpiç evlerin yiğit çocukları uzman çavuşların eksi 20 derecede vatan toprağında nöbet tuttuklarının altını çizdi.
“Yılbaşında gördüğümüz karlı ortamda nöbet tutan kahramanların özlük haklarının da düzelmesi gerekiyor. Şehadetlerinde yiğitti kahramandı dediğimiz şehadet adaylarının yaşayanlarına değer verilmesini bekliyoruz. Bizim kadroya geçirilmemiz diğer sözleşmeli memurlar gibi de değil. Diğer sözleşmeli memurların kadroya geçirildiklerinde maaşlarında bir artış olacak. Ek göstergeleri yükselecek ama biz aynı maaşı alacağız. Emekli sandığına keseneğimiz aynı şekilde kesilecek. Bizim parasal maddiyatsal bir beklentimiz yok. Sadece mesleki güvence bekliyoruz”

37 Yıllık mağduriyete son verilmesi bekleniyor
Uzman çavuşların özlük hakları ile ilgili çalışmalarını sürdüren Federasyon yetkilileri 37 yıldır süren mağduriyetin bir an önce bitirilmesini, uzman çavuşların mesleki güvencesin verilmesini bekliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL