Siyaset Yerel

Varank’a verilmek istenen “fahri hemşehrilik” mecliste reddedildi

Varank’a verilmek istenen “fahri hemşehrilik” mecliste reddedildi

NAZLI ALTINAYAR – Nazilli Belediyesi, 2023 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu’ndaki oturuma Kürşat Engin Özcan başkanlık etti. Yapılan mecliste 10 gündem maddesi görüşüldü.

Ek gündem maddesi olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a fahri hemşehrilik verilmesi meclisin oyuna sunuldu. Öneriye CHP ve İYİ Parti grubu karşı çıkarken, yapılan oylamaya Cumhur İttifakı’ndan 15 kabul, Millet İttifakı’ndan 16 red oyu geldi.

İYİ Partili Meclis Üyesi Bülent Burmaoğlu ise çekimser kaldı. Bu sonuçla Varank’a fahri hemşehrilik verilme kararı oy çokluğuyla reddedildi.

“DOĞRU BULMUYORUM”
Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Sayın bakan Nazilli ziyaretinde kendini Nazilli’nin bir bakanı olarak tanıttı. 85 yıllık cumhuriyet tarihinde Nazilli’nin bir bakanı yoktu. Biz bir isterken kendisinin birden çok vereceğini söylemesi bize çok katkı sunacaktır. Serbest bölge ve ikinci OSB’nin yapımı ile bilişim vadisi sözleri vermişti. Sayın bakan Ankara ayağında ne gerekiyorsa yapılacağını söylemişti. Bürokraside böyle bir desteği bulmuşken, bu kararı reddeden red kararını doğru bulmuyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL