Siyaset Yerel

HAYIRLI OLSUN NAZİLLİ

HAYIRLI OLSUN NAZİLLİ

NAZLI ALTINAYAR – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Nazilli ziyaretinin ardından müjdeli haberler peş peşe gelmeye başladı. Nazilli’de kurulması planlanan ikinci Organize Sanayi Bölgesi için önemli bir adım atıldı.

İlçe merkezine 21 kilometre uzaklıktaki Toygar Mahallesi’nde bulunan mera alanına yapılacak ikinci OSB’nin serbest bölgeye dönüştürülmesi için çalışmalara başlandı.

VARANK TALİMAT VERDİ
Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Nazilli ziyaretinde makam odasında sunum yaptı.

Bakan Varank, toplantının ardından Aydın Valiliği’ne talimat verdi.
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un , ilçeye yatırımcı çekecek ve üretim, istihdam ve ihracata katkıda bulunacak Serbest Bölge Alanı için İl Tarım Müdürlüğü’ne gerekli talimatı verdiği öğrenildi.

BİLİŞİM VADİSİ İÇİN PROJE HAZIRLANACAK

Öte yandan bir diğer müjdeli haber Sümerpark yerleşkesi için verildi.

Bakan Varank toplantı ardından yaptığı açıklamada “Sümer yerleşkesi var, orası güzel bir teknopark olabilir. Teknoloji meraklısı ve girişimci gençler kullanabilir. Arkadaşlar bir fizibilite çalışsınlar eğer güzel bir proje çıkarsa biz destekleriz. “ ifadelerini kullanmıştı. Bakan Varank’ın bu sözlerinin ardından harekete geçen yetkililer alanın Teknopark için küçük kalacağını belirtti. Alanı yine de değerlendirmek isteyen Bakan Varank bu kez Teknopark yerine Sümerpark’a Bilişim Vadisi için proje hazırlanması konusunda talimat verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL