Siyaset Yerel

Başkan Özcan neden AK Parti’ye geçti

Başkan Özcan neden AK Parti’ye geçti

NAZLI ALTINAYAR – Aldığı karar ile başta Aydın ve Nazilli’de bomba etkisi yaratan, tüm Türkiye’de de ses getiren Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın kurucusu olduğu İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçmesindeki sebep belli oldu.

Kararın ardından tepkilerin çığ gibi büyüdüğü istifada Nazilli adeta “iyi olducular” ve “hakkımı helal etmiyorumcular” olarak ikiye bölündü.
Özcan’ın, İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye geçmesinin en büyük iddialarından biri CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Nazilli’ye üvey evlat muamelesi göstermesi oldu. Büyükşehir’in Nazilli’ye gösterdiği bu davranış ilçenin sokaklarında dahi konuşulmaya başladı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK GÖREMEDİ
Kulislerde dönen iddialara göre yapılan anlaşmalara rağmen Çerçioğlu’nun ilçeye hala yatırım yapmaması sıkıntı yarattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Millet İttifakı ortağı olmasına rağmen Nazilli Belediyesi’nin önemli gelirlerinden biri olan otobüs terminali, Sümerpark Rekreasyon alanı gibi yerler başta olmak üzere birkaç parkı daha Nazilli Belediyesi’nden aldı. Verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmeyen Çerçioğlu 2019 seçimlerinden günümüze kadar sadece yapılıp yapılmaması konusunda büyük tartışmaların yaşandığı Yeraltı Otoparkı ve Meydan projesini gerçekleştirdi. Büyükşehir yasası ile gelirleri azalan elinde gelir elde edebileceği herhangi bir şeyi kalmayan bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyesinden umduğunu bulamayan, beklediği ve istediği yatırımı alamayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’da çareyi AK Parti’ye geçmekte buldu.

NAZİLLİ ŞANTİYE ALANI OLACAK
İstifa haberlerinin ardından sessizliğini ilk defa bozan Özcan açıklamalarda bulundu. Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taktığı rozetin ardından Ankara’dan açıklama yaparak, “Bütün mesele memleket, millet, Nazilli’mize hizmet meselesi. Geçmişte olanların herhangi bir değerlendirmesini yapmayacağım. Genel siyaset konuları bizim konumuz değildir, biz memlekete hizmet etmek istiyoruz. Memleketimize hep birlikte, hiçbir ayrım gözetmeden çok güzel hizmetler üreteceğimize inanıyorum. Birçok arkadaş yazıyor söylediğim gibi hiçbir şekilde bir tartışmanın tarafı olmayacağız herhangi bir kaygının içerisinde de değiliz. Tek kaygımız var o da Nazilli’mize hizmet edip hak ettiği yere getirmek bunu da hep birlikte başaracağız. Görüştüğümüz bütün bakanlarımız bize destek sözünü verdiler ve sonucunda Nazilli özlediği hizmetlere kavuşacak.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL