Yerel

Nazilli Devlet Hastanesi’ne Sıcak Anlar Gerçeği Aratmadı

Nazilli Devlet Hastanesi’ne Sıcak Anlar Gerçeği Aratmadı

NAZLI ALTINAYAR- Nazilli Devlet Hastanesi tarafından yaşanabilecek olası bir yangın sonrası hastanede yaşanabilecek olaylarla ilgili tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Engin Tetik’in koordinatörlüğünde yapılan tatbikata itfaiye ekibi, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi ve HAP Tatbikat ekip Başkanı Uzm. Dr. Engin Tetik 112 Acil Sağlık Ekipleri, UMKE ekipleri ve yaklaşık 50 hastane personeli katıldı.
Tatbikatta senaryo gereği Sağlık Kurulunda yangın çıkıyor çıkan yangında hastane zarar görüyor. Yangından ve hastanedeki yıkımda zarar gören yaralılara müdahale edildikten sonra, hastane dışındaki güvenli bir bölgeye alındılar. Yaralılara dışarıda yapılan müdahalenin ardından ambulanslarla 2 hasta Aydın ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiler. Senaryo girişi çıkarılan yangında da İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Gerçeği aratmayan tatbikat, hasta ve yakınları tarafından ilgiyle izlendi.

Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi ve HAP Tatbikat ekip Başkanı Uzm. Dr. Engin Tetik tatbikat sonrasında yaptığı açıklamasında, “Hastanemizde Sağlık Kurulunda yangın çıktı. Yangın sonrasında olaya müdahale edildi. İtfaiye ekiplerine haber verilmesiyle ekipler yangına müdahale ederek yangını kontrol altına alarak söndürdüler.

Yaralananlar 112 Acil Sağlık ekiplerince kurtarılarak tedavi altına alındılar. Yangın çıkan bölgedeki yaralılarımız oluşturduğumuz triaj alanına alarak tedavilerini sağladık. 2022 yılı HAP tatbikatımız başarıyla tamamlandı. Tüm ekibime ve destek olan değerli itfaiye personeli arkadaşlarımıza gönülden çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL