Yerel

SMA Değil Alparslan Kazandı

SMA Değil Alparslan Kazandı

NAZLI ALTINAYAR – Aydın İncirliova’da yaşayan ve Eylül (5) adında bir kızları olan Ömer -Habibe Sarıboğa çiftinin 10 Ağustos 2019’da Metehan ve Alparslan isimli ikiz erkek çocukları dünyaya geldi. Çift ikiz çocuklarının mutluluğunu yaşarken, Alparslan’ın 2 aylıkken kollarını ve ayaklarını hareket ettiremediğini fark etti. Sarıboğa çifti ikizlerden Alparslan’ı Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü.

Burada tedaviye alınan minik Alparslan, bir süre yoğun bakımda kaldı. Kalbinin ve ciğerlerinin normal çalışmadığı anlaşılan Alparslan’a yapılan testler sonucu 3 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konuldu.

İkizlerden birinin SMA Tip 1 hastası olduğu haberini alan aile büyük üzüntü yaşadı.Sarıboğa çiftinin Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastalığının pençesinde yaşam mücadelesi veren 2 buçuk yaşındaki oğulları Alparslan’dan güzel haber geldi. Alparslan bebek için uzun süredir Valilik izinli yardım kampanyası düzenleyen ailenin yüzü Alparslan’ı yaşatmak için mücadele eden yardımseverlerin topladığı parayla güldü.

Sarıboğa ailesi oğullarının Dubai’de başlayacak tedavisi için gün saymaya başladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL