Sağlık Yerel

Nazilli’de GETAT ve Check Up uygulamaları hakkında bilinmeyenleri Dr . Yıldırımkaya cevapladı

Nazilli’de GETAT ve Check Up uygulamaları hakkında bilinmeyenleri Dr . Yıldırımkaya cevapladı

NAZLI ALTINAYAR – Nazilli Referans Hastanesi GETAT ve Check Up Poliklinik Sorumlusu Dr. Müjgan Yıldırımkaya, Nazilli Anlık Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Altınayar’ın sorularına cevap verdi. Özellikle Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler hakkında akıllardaki soru işaretlerini gideren Yıldırımkaya, yapılan sahte tedavilerle ilgili uyarılarda bulundu.

Merhabalar, öncelikle sizi tanımak isteriz…

Öncelikle hoş geldiniz. Nazilli Anlık benim çok yakından takip ederek, sevdiğim ve emeğinize saygı duyduğum bir gazete. Ben, Doktor Müjgan Yıldırımkaya. Özel Referans Hastanesi Başhekim Yardımcısıyım. Bu hastanenin de demirbaşlarından biriyim herhalde, açıldığından beri yönetim kurulumuzla birlikte çalışıyorum. Ayrıca Acil Servis aynı zamanda Check Up ve GETAT ( Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) hekimiyim. Sohbetimizin ilerleyen kısımlarında sizinle daha ayrıntılı bir şekilde bilgi paylaşımı yapacağım…

 

Referans Hastanesi’nde yalnızca bilimsel tedaviler değil doğal yöntemlerle de tedavi olmak mümkün. Bu konu hakkında bilgi verir misiniz ?

Evet, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamaları adı altında bir hizmetimiz var. Sağlık Bakanlığı, merdiven altında yapılmaması adına hekimler için eğitim programı başlattı. Bu kapsamda bakanlığa başvuru yaparak, eğitimimi tamamladım. Hastanemizde de GETAT birimi olarak hizmet vermeye başladık. Yaklaşık iki yıldır bu hizmetimiz var.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Tedavisi’nde neler var ?

Uygulamamızda Ozon Tedavisi, Hacamat olarak dediğimiz kupa tedavisi, mezoterapimiz var gerek estetik mezoterapisi gerek ağrı mezoterapisi şeklinde. Dolgu, botoks uygulamalarımız var estetik amaçlı yaptığımız. Bunun yanında sülük tedavisi, hirudoterapi dediğimiz bir tedavimiz var. Gerçekten şu an ufkumuzu şaşırtan bir tedavi, bambaşka bir şey. Botoks sülüklerimiz var mesela, yüze koyduğumuzda botoks etkisi yaratıyor. 105 çeşit salgısı olan mübarek bir hayvan sülük. Tabii ki biz doğada toplanan sülüklerle tedavi yapmıyoruz. Pasaportlu sülükler kullanıyoruz, Sağlık ve Tarım Bakanlığı onaylı olan. Lokal ozon tedavilerimiz mevcut. Bu alan derya gibi geniş bir alan. Ama biz mümkün olduğu kadar hepsiyle ilgili bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Bahsettiğiniz tedavilerin herhangi bir sakıncası veya yan etkisi var mı ?

Bu tedavilerin herhangi bir yan etkisi yok veya herhangi bir ilaç etkileşimi yok. Hastayı öncelikle muayene ediyoruz. Durumunu belirliyoruz, kullandığı ilaçları keserek ‘bu tedaviler her derde devadır, alternatif tıptır’ gibi yaklaşımımız yok. Çünkü biz alternatif tıpçı değiliz, tamamlayıcı tıp uygulamaları yapıyoruz adı üzerinde.

Uygulama yapılan hastalardan geri dönüşler nasıl, talep fazla mı?

Uygulama yaptığımız hastalarımız çok memnun sonuçlarından. Özellikle ozon tedavisi olsun, mezoterapi olsun, sülük tedavisi olsun bunlar gerçekten çok yüz güldürücü ciddi anlamda sağlık sorunlarını ortadan bile kaldırabilen tedaviler. İlaç kullanan hastaların ilaç dozunu azaltıyor, hastalıklara karşı oluşabilecek komplikasyonları azaltıyor. Yani saç telinden ayak tırnağına kadar bu doğal tedavilerin hepsinin vücudumuz üzerinde olumlu etkileri oluyor. Daha çok tanınılır bir uygulama değil. Açıkçası ben bu uygulama ile ilgili reklam, duyuru yapma taraftarı değilim. Çünkü bizim amacımız uygulama yaptığımız hastalardan geri dönüş almak ve onların sonucu kendi çevresine yayması. Bu konuda güzel sonuçlar aldık.

Özellikle Nazilli’de bu tedavileri uygulayan çok sayıda kişi var. Bu konu ile ilgili düşünceleriniz nedir?

Merdiven altı çok kötü uygulamalar olduğu için, hastalar da bu konuda çok fazla kandırıldığı için sizler aracılığıyla buradan sesimi duyurmak istiyorum. Sizlere bu konuda en çok vurgulamak istediğim nokta, hastalar bu tedavileri yaptırmak istediği zaman o sertifika gibi kağıt parçalarına aldanmasınlar. Şu an da bu uygulamayı tıp doktorları dışında bir kimsenin uygulaması yasak. Ve 2 yıla kadar hapis cezası var. Görüldüğü yerde bu kişilerin ihbar edilmesi lazım. Çünkü vücut bütünlüğünü bozmaya giren yalan yanlış bir sürü uygulama yapıyorlar. Bunlarda hastanın sağlığı açısından oldukça sıkıntılı şeyler. O yüzden elimde sertifikam var, kurslara gittim, bilgi aldım, eğitimini aldım diyen kişilere giden herkes özellikle “tıp doktoru musunuz, sağlık bakanlığından sertifikanız var mı, bakanlıktan onayınız var mı ” şeklinde sormaları rica ediyorum. Nazilli’de bu uygulamayı gerçekleştiren birkaç hekim arkadaşım daha var. Onlarda muayenelerinde ve sağlık merkezlerinde uygulamayı yapıyorlar.

 

Az önce de söylediğiniz gibi, bu tedaviler çok güzel sonuçlar ortaya çıkarıyor. Daha önce mucizevi şekillerde sonuçlanan bir tedavi uyguladınız mı ?

Tabii ki oldu. Ciddi anlamda şeker hastalığına bağlı ayak yarası, yatak yarası daha sonra koronavirüs geçirmiş olup da akciğerinde hasar kalmış, yoğun bakım tedavisi gören hastalara uyguladığımız tedavilerde çok yüz güldüren sonuçlar aldık. Şeker, kalp, tansiyon gibi hastalığı olan hastalarımızda ilaç dozunu düşürttük. Mesela ciddi bir Alzheimer hastam vardı. Tedavi sonrasından oğlunu hatırladı, oğlu çok mutlu olmuştu. Yani çok büyük mucizeler beklememek lazım ama, bu tedaviler hücre yenilenmesini arttırıyor bundan dolayı avuç avuç vitamin ilaçları içileceğine bu tedavileri öneriyoruz. Çünkü bu tedaviler destekleyici ve tamamlayıcı tedavilerdir. Her derde deva demiyoruz, siz bu uygulamayı yaptırın ilaçları bir kenara atın asla demiyoruz fakat ben sağlıklı olmak istiyorum, ilaçlarım ağır geliyor baş edemiyorum diyen hastalarımıza bu tedaviyi öneriyoruz.

Bu tedavilerin süreçleri ne şekilde ?  

Randevulu çalışıyoruz. Mesela ozon, seanslarla yapılan bir yöntem. Ozon da ilk 6 seansı haftada iki kez, daha sonrasında ayda bir kez olmak üzere toplam 12 seans yapıyoruz. Sülük uygulamamız 1 hafta ara ile 3 kez şeklinde. Hacamat uygulamamız tek seferde yapılır, 3 ayda bir yaptırılmasını öneriyoruz. Sülük tedavisinde hastanın durumuna göre ve hastalığına göre süreci uzatabiliyoruz. Mezoterapilerde haftada bir kez olmak üzere toplamda 3 kez uygulanıyor. Hepsinin kendine göre bir uygulama biçimi uygulama dozu var. Bunun yanında ozon uygulamasında madde ve alkol bağımlılığı tedavisi yapıyoruz. Bunlarda biraz daha sık ardışık dozlar, hastanın ihtiyacına göre değişen tedaviler uyguluyoruz. Kişiye özel programlar uygulayabiliyoruz. Tam belli bir standartı yok.

Hastanede uzun zaman sonra yeniden Check Up polikliniği açıldı, konu hakkında bilgi verir misiniz ?

Bizim hastanemizde Check Up uygulamaları daha önceden vardı. Uzun yıllar önce, ilk açıldığımız zaman check up polikliniğimiz vardı. Daha sonra hastanenin yoğunluğundan ötürü çok fazla üzerine yoğunlaşamadık. Şu anda ciddi anlamda sağlık sektörünün yoğunluğundan dolayı özellikle taramaların öneminin olduğunu düşündük yönetim olarak. Bundan dolayı özellikle ilk başta kendi hastalarımızdan başlayarak, polikliniğimizi açtık. Ölümcül olabilen veya erken yakalandığında kontrolü mümkün olabilen hastalıkların taramalarda ortaya çıkaralım ve hastalarımıza yardımcı olalım anlamında tekrar faaliyete geçirdik. Ve bir kampanya ile tekrar hayata geçirdik bu polikliniği. Şu anda standart bir paketimiz var ve çok uygun bir fiyatla gündemde. Kısa süreliğine bir kampanyamız var. Bütün hastalarımızı bekliyoruz. Check Up yaptırmak isteyen vatandaşlarımız, hastane numaralarından poliklinik asistanımız ile görüşerek detaylı bilgi ve randevu alabilir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL