Siyaset

İYİ PARTİLİ KADINLARDAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE TEPKİ

İYİ PARTİLİ KADINLARDAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE TEPKİ

İYİ Parti Nazilli Kadın Politiları İlçe Başkanı Gonca Türk Yelkovan ve partili kadınların ev sahipliğinde, İYİ Parti Aydın Kadın Politikaları İl Başkanı Buket Değer Saran, İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şakru, Kadın Politikaları İlçe Başkanları Nazilli İlçe Teşkilatında toplanarak İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesine tepki gösterdiler.
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 2011 yılında TBMM’de onaylanan İstanbul sözleşmesinin  Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile feshedilmesinin ardından İYİ Partili kadınlar   bir araya gelerek ve tepkilerini ortaya koydular. Yapılan toplantıda, İYİ Parti Kadın Politikarı İl Başkanı Saran, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun hakkında bilgiler verdi. Kadınların eşit ve özgür yaşamaları gerektiğini vurgulayan kadınlar, kararlarından vazgeçmeyeceklerini duyurdular.
”VAZGEÇMEYECEĞİZ!”
Yapılan toplantıdan sonra Başkan Saran ”Kadına şiddetin önlenmesini düzenleyen İstanbul Sözleşmesinden çıkılması kabul edilemez. Biz vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.
”ATILAN GERİ ADIMI KINIYORUZ”
Geri atılan adımı kınadığını açıklayan Başkan Yelkovan; ”Bugün burada İstanbul sözleşmesinden atılan geri adımı kınamak ve mevcut haklarımızı gözden geçirmek için toplandık. Verdiği hukuki bilgiler için İYİ Parti Kadın Politikaları Aydın İl Başkanı Buket Değer Saran hanıma ve hassasiyetlerini belirten İlçe Kadın  Politikaları başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Asla vazgeçmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL