Güncel

Cintosun: “Birlik ve dirliği sağlamak için adayım”

Cintosun: “Birlik ve dirliği sağlamak için adayım”

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’nin(NGC) 27 Mart’ta yapılacak kongresine adaylığını açıklayan Nazilli Havadis Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Ali Cintosun projelerini sıraladı. Cintosun, “Cemiyetimizin birliği ve dirliğini sağlamak için adayım” dedi.

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti (NGC) 27 Mart Cumartesi günü olağanüstü kongresini gerçekleştirecek.

Nazilli Havadis Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Ali Cintosun, Hangar Kafe’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında cemiyet üyeleriyle buluştu. Burada adaylığını açıklayan Cintosun, cemiyetin uzun zamandır ihtiyacı olan birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yaparak, vaatlerini sıraladı.

Toplantıya diğer aday Aydın Ses Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ümit Özmen, NGC Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

“Milletin görünmez kahramanları sevgili meslektaşlarım”

Toplantıda gazetecilik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu ve meslektaşlarının zor şartlar altında alın teri döktüğünü hatırlatan Cintosun,”Bu kutsal mesleği, onuruyla, hakkıyla, alın teriyle, yapan, gece gündüz demeyen, yağmur, çamur, tipi, sıcak demeyen, halkın haber alması mücadele eden, saatler süren haber takibi sonrası haberi yayınlandığında çocuk gibi sevinen, bir fotoğraf karesi için kilometrelerce yol giden ama değeri bilinmeyen, yazdığı bir haber sonrası siyasi otoritenin baskısı altında kalıp yıldırılmaya çalışılan, linç edilen, saldırıya uğrayan, hiçbir tarafa yaranamayan, bugün ocu yarın bucu olarak nitelendirilen, milletin görünmez kahramanları sevgili meslektaşlarım” diyerek konuşmasına başladı.

Son yıllarda cemiyet içerisindeki kısır çekişmelerin gazetecilik mesleğini ağır yaraladığını kaydeden Cintosun, şunları söyledi:

“Malum olduğu üzere 27 Mart 2021 tarihinde Olağanüstü Genel Kurula gidiyoruz. Koronavirüs süreci nedeniyle kongreler iptal edilmişti ve Haziran ayından bu yana seçimlerimiz bir türlü yapılamadı. Bir takım sıkıntılar nedeniyle Cemiyetimizde görev değişiklikleri yaşandı, bugün burada bu konuları açmak için toplanmadık. Biz o defteri kapattık. Yeni bir sayfa açtık. Artık cemiyetimizin birliğe ve dirliğe ihtiyacı vardır. Bu birliğin sağlanması için, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına adayım. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Burada bir avuç emekçiyiz. Herkese yetecek kadar rızık var. Birbirimize taş atmayı bırakmayı ve hepimizin elimizi taşın altına koymayı davet ediyorum. Memleketin her türlü sorununu çözüme kavuşturan bizler, kendi aramızdaki problemleri de elbette konuşarak çözebilecek güce sahibiz. Kısır çekişmeler nedeniyle mesleğimiz son yıllarda ağır yaralar alıyor. Artık buna son vermenin zamanı gelmedi mi?”

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’nin 1993 yılında kurulmuş bir meslek örgütü olduğunu ancak yıllardır süre gelen tatsız olayların cemiyetimizi güçsüz hale bir hale getirdiğini aktaran Cintosun, buna bir son vereceklerini vurguladı.

Cintosun konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Nasıl mı güç birliği yaparak! Gücümüzün farkına vararak. Gücümüzü 1 örnekle anlatmak istiyorum. Bakın Aydın’da 5 tane günlük resmi ilan alan büyük gazete var. Bu gazetelerin sahiplerinin 3’ü Nazilli’den çıkmış değerleri insanlar. Manşet Gazetesi, Hedef Gazetesi ve Ses Gazetesi şu an itibariyle Aydın medyasının dinamolarıdır. Bu 3 gazetede toplam 100’ü aşkın basın işçisi ekmek yemektedir. Nasıl ki Aydın’ı Nazillili siyasiler yönetiyorsa, Aydın medyasını da Nazilli ayakta tutuyor. Bu gurur Nazilli’nin gururudur.

Konuşmasının son bölümünde vaatlerini sıralayan Cintosun, projelerini tek tek açıkladı:

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ne 28 yıl aradan sonra ilk kez “cemiyet binası” kazandıracağımıza taahhüt ediyoruz. Cemiyet binamızın içerisinde kuracak olduğumuz basın odası projesiyle, ofisi bulunmayan ve zor şartlar altında mücadele eden meslektaşlarımıza, çalışma ve dinlenme imkanı sağlamayı taahhüt ediyoruz. Pandemi nedeniyle zor şartlar altında mücadele eden meslektaşlarımıza, koruyucu maskenin yanı sıra tulum, siperlik gibi ekipmanları sağlamayı taahhüt ediyoruz. Cemiyetimize üye olan ve bazı dönemlerde maddi durumu kötüleşen üyelerimiz için destek formülleri bulmayı taahhüt ediyoruz. Cemiyet tarihinde ilk kez “haber-fotoğraf-mizanpaj” yarışmaları düzenleyerek, bu etkinlikleri geleneksel hale getirmeyi taahhüt ediyoruz. Aynı zamanda başarılı haberlere imza atan muhabirlere de cemiyetimiz tarafından kurulacak olan komisyonca, yılın muhabiri, ayın muhabiri ödüllerinin verilmesini taahhüt ediyoruz. Siyasi otorite ve kamu bürokrasisi baskısı altında kalan veya kalabilecek tüm meslektaşlarımıza, adaletli ve hukuka dayanarak, gücümüzün son zerresine kadar savunmayı taahhüt ediyoruz. Cemiyet üyelerimiz arasından gençlik komisyonu kurarak, sahadaki muhabir üyelerimizin önerileri ve istekleri doğrultusunda her yıl sosyal geziler yapmayı taahhüt ediyoruz. Meslek içi eğitimler için teknik anlamda donanıma sahip kişilerden istifade edip üyelerimize eğitim seminerleri vermeyi taahhüt ediyoruz. Cemiyetimizin üyesi olan gazeteci meslektaşlarımıza modern, şık ve kullanışlı basın yeleği ekipmanını sağlamayı taahhüt ediyoruz. Kış aylarında, sel ve afet durumlarında zor şartlar altında mücadele eden muhabir üyelerimize, çizme ve yağmurluk gibi ekipmanları temin etmeyi taahhüt ediyoruz. Değerli cemiyet üyelerimizin sağlık problemleriyle ilgili bölgemizde bulunan özel hastanelerle protokol imzalayarak, indirimli tedavi hizmetinin sağlanmasını ve yılda bir kez ücretsiz ‘check up’ talebinde bulunacağımızı taahhüt ediyoruz. Şehir içi minibüslerin ve Aydın Büyükşehir Belediye otobüslerinin basın mensuplarına ücretsiz olması için her türlü girişimde bulunacağımızı taahhüt ediyoruz. Meslek içi sorunlarımızı tartışmak için tüm cemiyet üyelerimizle ayda bir kez istişare toplantısı yaparak “akşam çayları” düzenlemeye  ve sahada çalışan emekçi kardeşlerimizin sorunlarını dinlemeyi taahhüt ediyoruz. Cemiyetimizin sponsorlardan elde edeceği sponsorluk destekleriyle, yeni bebeği olan her üyemize hediye etmeyi taahhüt ediyoruz. Maddi durumu olmayan cemiyet üyelerimizin ilkokul çağındaki çocuklarının kırtasiye masraflarının cemiyet olarak karşılanmasını taahhüt ediyoruz. Nazilli Gazeteciler Cemiyeti olarak vefat eden gazeteci büyüklerimizin ve kardeşlerimizin adını ölümsüzleştirmek adına “basın anıtı” yaptırmayı taahhüt ediyoruz. Cemiyet olarak tatil beldelerinde bulunan otellerle protokol imzalamayı, üyelerimiz ve aileleri için indirimli tatil yapma taahhüdünde bulunuyoruz.

Mehmet Ali Cintosun’un Yönetim Kurulu listesinde Ayşe Aktaş, Metin Özden, Arif Yılmazoğlu ve Uğur Çolak yer aldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL