Güncel

Nazilli’de Engelsiz Engelliler Derneği Eski Hükümlü ve Engellilerin Yüzünü Güldürdü

Nazilli’de Engelsiz Engelliler Derneği Eski Hükümlü ve Engellilerin Yüzünü Güldürdü

İşkur tarafından başlatılan Engelli ve Eski Hükümlülerin Kendi İşini Kurma Hibe Projeleri 2020/2. Dönem teslimatları başladı. İşkur Nazilli Hizmet Müdürlüğü aracılığı ile onaya sunulan projelerden onaylanan projelerin teslimatları , İşkur Nazilli Hizmet Müdürü Yakup ERGENLİK ve Şefi Muhammet ÇAMURCU öncülünde, Nazilli Engelsiz Engelliler Dernek Başkanı Ahmet ÜNLÜ ile beraber yapılmaya başlandı. Proje kapsamında onaylanan projelerden Nazilli’den Okan ÇIĞRI “Küçükbaş İşletmesi – 30 Koyun, 1 Koç ”, Kuyucak’tan Ömer SOLMAZ “Büyükbaş Hayvan İşletmesi – 3 Süt Sığırı”, Kuyucak Yamalak Mahallesinden Hüsnü VURAL “Koyun İşletmesi – 30 Koyun, 2 Koç ” , Kuyucak Azizabat Mahallesinden Süleyman KARAN “Büyükbaş İşletmesi- 4 Süt Sığırı” teslimatları yapıldı.

Yapılan teslimatta Engelli ve Eski hükümlüler kendi işlerini yapacakları için mutlu olduklarını, dezavantajlı bir kesimde oldukları için hem engellilerin hem de eski hükümlülerin iş bulmakta zorlandıklarını bu sebeple bu projeyi başlatan İşkur’a ve projenin başından sonuna hazırlanmasından, teslimatına kadar bizlere destek olan Nazilli Engelsiz Engelliler Derneği’ne müteşekkir olduklarını söylediler.

İşkur Nazilli Hizmet Merkezi Şefi Muhammet ÇAMURCU; İşkur tarafından Engelliler ve Eski Hükümlüler için başlatılan projede bugüne kadar birçok teslimat yapıldığını, Engelliler ve Eski hükümlülerin hayatlarına dokunan işler yaptıklarını, Proje teslimatlarında birçok hayat hikayelerine şahit olduklarını ve bazen duygulandıklarını söyledi. Engelliler ve eski hükümlüler için teslimatlara devam edileceğini yeni dönem proje başvuruları içinde Hayvancılık Projelerine başvurmak isteyenlerin “Sürü Yönetimi” Kursunu bitirmiş olma şartı getirildiğini, Nazilli ve Kuyucak Halk Eğitimi Merkezlerince Ocak ayı içinde kursların açılacağını ve bu projelere başvurmak niyetindeki kişilerin Kurslara kayıt yaptırmalarını istedi.

Nazilli Engelsiz Engelliler Derneği Başkanı Ahmet ÜNLÜ; “Engelliler ve Eski Hükümlüleri ayırmadan hizmet etmeye danışmanlık yapmaya devam ettiklerini söyledi. 2017 yılında bir proje, 2018 yılında bir projeyle devam ettikleri desteklere 2019-2020 yıllarında toplam 50 onaylı proje ile İŞKUR ile Nazilli ve Kuyucak’a yaklaşık 2 Milyon TL. girdi sağlanmıştır. Dernek olarak dezavantajlı gruplar olan engelli ve eski hükümlülere proje hazırlama, Proje takibi, teslimatı gibi konularda destek olan derneğimiz 50 kişiye kendi işini kurmanın aracısı olmuştur. Engelli ve Eski hükümlülerin kendi işlerini kurarak Devlet üstündeki yükü biraz olsun hafifletebiliyorsak ne mutlu bize. Biz yine 2017 yılından beri yaptığımız desteklere bu yılda gelecek yılda devam edeceğiz bize başvuran tüm engelli ve eski hükümlülere destek olmaya devam edeceğiz. Kuruluş amacımız engellilerin iş ve sosyal hayatın içinde olması düsturundan hareketle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL