Genel

Sümer Bank Yeniden Canlanıyor!

Sümer Bank Yeniden Canlanıyor!

Atatürk’ün, “Her fabrika bir kaledir” diyerek 9 Ekim 1937’de açtığı tarihi Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası, yıllar sonra tekrardan canlanmaya hazırlanıyor.

Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası’nı müzeleştirmek ve bir kısım bölümü tekrar faaliyete sokmak için çalışmalar yürüten heyet, basınla buluşarak açıklamalarda bulundu.

Sümer Bank Basma Fabrikası kampüsü içerisinde buluşan heyet, basına projelerini anlattı. Açıklamaya, Ak Part Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir, İl Kültür Turizm Müdürü Umut Tuncer, Ak Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Çağrı Köroğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Tuncay Ercan Sepetçioğlu, Aydın İl Müze Müdürü Abdulbari Yıldız ve protokol katılım gösterdi.

Yapılan açıklamada, 3 kişiden oluşan müze komisyonunun çalışmalara başladığı ve çeşitli materyallerin toplanarak uygun bir şekilde halka açık olacağı belirtildi. Öte yandan, 7 kişilik bir komisyonla hangi binaların müze hangi binaların ise tekstil fabrikası olarak kullanılacağı tespit edilip faaliyete geçirileceği müjdesi verildi.

Hedeflenen projeler tamamlandıktan sonra ihale usulü ile bir firmaya tekstil işletmesi için izin verileceği müjdesi Nazilli halkıyla paylaşıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL