Genel

CHP Nazilli’den Asgari Ücretli Vatandaşlara Destek!

CHP Nazilli’den Asgari Ücretli Vatandaşlara Destek!

Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Teşkilatı asgari ücretin net 3100 lira olması için Nazilli Belediye meydanında işçinin ve emekçinin yanında olduğunu bildiren basın açıklamasında bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını açıklamasının ardından, Kkonuyla ilgili saha çalışması yapan CHP Nazilli İlçe Örgütü, asgari ücret tekliflerinin detaylarını vatandaşlara aktardı.

Çalışmaya CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, Kadın Kolları İlçe Başkanı Gamze Arslan, Gençlik Kolları İlçe Başkanı Doğukan Kurnaz ve Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu ile birlikte çok sayıda partili katılım gösterdi.

Açıklama yapan ilçe başkanı Serkan Sevim, “Uluslararası alanda işçinin ve ailesinin geçimini sağlamaya yönelik olarak belirlenen asgari ücret ülkemizde geçimlik ücret olmaktan çıkmıştır. 2 bin 943 TL brüt asgari ücretten net 2 bin 324.71 TL ele geçmektedir ve asgari ücret 4 kişilik bir ailenin sadece asgari gıda ihtiyacını bile karşılamaktan uzaklaşmıştır. Türk-İş Konfederasyonunun verilerine göre açlık sınırı 2020 Kasım ayı itibariyle 2,516.67 TL iken yoksulluk sınırı 8,197.62 TL.’dir. Bu çerçevede bu ücretin en azından geçimlik ücret seviyesine çıkarılması gerekmektedir” dedi.

Sevim konuşmasının devamında CHP’nin önerilerini sunarak, “Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi olarak
* Asgari ücretin sadece işçi için değil işçi ve ailesinin geçimini sağlayacak bir ücret olarak tanımlansın
* Asgari ücretin yıllık olarak arttırılsın
* Asgari ücret artışlarının pazarlıkla değil, TÜİK tarafından işçi ve ailesi için hazırlanan ‘Ücretliler Geçim Endeksi’ ve ‘Asgari geçim ücreti miktarı’ çerçevesinde belirlenerek milli gelir artışları dikkate alınsın
* Asgari ücret tespit komisyonunun daha demokratik hale getirilsin
* Asgari ücretin yıllık miktarı kadar olan tutarın ücretli çalışanların ödediği gelir vergisinden muaf tutulsun
* Ayrıca asgari ücrette vergi kesintisine de son verilsin
* Ücretliler için gelir vergisi matrah dilimlerinin yeniden belirlensin diyoruz
10 milyona yakın asgari ücretle geçinen vatandaşımız olduğu ülkemizde, bir nebze daha rahat yaşayabilmesi için asgari ücrete dolar kurunda yaşanan yüzde 32,77’lik artış göz önüne alındığında, 2 bin 324 lira net asgari ücrete en az yüzde 32,77 oranında zam yapılması gerekmektedir. Bu durumda asgari ücret, en az 776 lira zam ile net 3 bin 100 lira olmalıdır diyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL