Güncel Video Galeri Yerel

Antik Kentin Tarihi Mezarlığı Çöktü!

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Bozyurt mahallesinde geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıkan Mastaura antik kenti yolu üzerinde bulunan tarihi mezarlığın içler acısı hali yürekleri burktu.

Yaklaşık olarak 100-150 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen tarihi mezarlığın, Osmanlı Devleti zamanında bölgede yaşayan halka ait olduğunu belirten vatandaşlar, zaman içerisinde bakımsız kaldığını ve yağan yağmurlar sonucu bir çok kabirin çöktüğünü dile getirdi.

İNSAN KEMİKLERİ TOPRAĞIN ÜSTÜNDE

Tarihsel olarak büyük anlam içeren mezarlıkta çökmeler olmasından dolayı, her bir kabrin başında defnedilen insanların kemiklerinin olması durumun ne kadar vahim olduğunun adeta kanıtı oldu. Daha önce hiç bir şekilde çalışma yapılmadığını belirten mahalle halkı, acil bir şekilde yetkililerin bu duruma çözüm bulmaları gerektiğini belirtti.

 

İKİ ADET YATIR VAR 

Mezarlığı restore çalışmalarının ardından güzel bir hal alabileceğini belirten bir mahalleli, mezarlığın içinde 2 büyük kişinin yatırı olduğunu dile getirerek, içler acısı halde bulunan mezarlığın bu durumda olmaması gerektiğini söyledi.

Mastaura antik kentinin duyurulmasının üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından, böylesine tarihi öneme sahip mezarlığın çökmesi ve kabirlerde bulunan insan kemiklerinin dışarı çıkması bölgede yetkili birimleri göreve çağırır nitelikte oldu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL