Yerel

Namder Basınla Buluştu; “Olası Depremde 2000 Yılından Önceki Evler Zarar Görür”

Namder Basınla Buluştu; “Olası Depremde 2000 Yılından Önceki Evler Zarar Görür”

Nazilli Müteaahitler Derneği (NAMDER) Yönetim Kurulu, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında medya kuruluşlarıyla buluştu.

NAMDER Başkanı Remzi Erdemci, bir gazete yer alan, ‘Depremde Nazilli’nin yüzde 90’ı yıkılır’ sözünün yanlış anlaşıldığını ifade ederek konuya açıklık getirdi.

Nazilli’nin Dallıca Mahallesinde bulunan Naz-ı Şerif adlı işletmede düzenlenen kahvaltıda NAMDER Başkanı Remzi Erdemci ile yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sıcak ve samimim bir ortamda geçen kahvaltıda, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Kahvaltıda NAMDER Başkanı Remzi Erdemci ve Yönetim Kurulu Üyesi Cavit Yenipazarlı söz alarak konuşma yaptı.

NAMDER Başkan Yardımcısı Cavit Yenipazarlı, NAMDER Başkanı Remzi Erdemci’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya söz alarak açıklık getirdi. Yenipazarlı, “Başkan Erdemci Nazilli’deki eski binaların büyük çoğunluğunun yıkılacağını kastetti. Bu sözler yanlış anlaşıldı. Biz bunları söylerken insanları korkutup bizim yaptığımız yeni binaları satın almalarını sağlamaya çalışmadık. Yeni binalar depreme dayanıklı şekilde inşa ediliyor. Ancak aynı bölgede geçmişte aynı yükseklikte ve kurallara uyulmadan binalar yapıldığını da biliyoruz” dedi.

“NAZİLLİ’NİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR”

“Bir depremde 2000 yılından önce yapılmış olan binaların yüzde 90’ı yıkılır” demeye çalıştığını ifade eden NAMDER Başkanı Remzi Erdemci ise, “Depremde Nazilli’deki binaların yüzde 90’ı yıkılır” şeklindeki sözlerine açıklık getirdi. Erdemci, “Nazilli’de Yeşilyurt, Kurudere, Muharrem Aksoy, Yıldıztepe, İstiklal Mahalleleri ile cezaevinin alt kısımlarında binaların az katlı olması nedeniyle depremde çok fazla yıkım yaşanmayacak. Ancak Ordu Caddesi, Atatürk Bulvarı, Hürriyet Caddesi ve Aşağı Nazilli’nin altından fay hattı geçiyor. Bu caddelerde eski yapılar boyanıp süslenerek satışa çıkarılıyor. Yani elbise güzel ama içerisi çürük. Ben bunu anlatmaya çalıştım insanlara. Şiddetli bir depremde 2000 yılından önce yapılmış olan binaların yüzde 90’ı yıkılır. Ama insanlar da mağdur. Bizim önerimiz bankaların eski binalara konut kredisi vermemesi” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL