Genel

VALİ CANBOLAT’TAN YANGIN İLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

VALİ CANBOLAT’TAN YANGIN İLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı kırsal Yöre mevkiinde gece saatlerinde başlayan orman yangınına ekiplerin müdahalesi tüm hızıyla devam ediyor. Hızla ilerleyen yangına Orman İşletme Müdürlüğü,  Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Kuyucak Belediyesi, Nazilli Belediyesi ve jandarma ekipleri olmak üzere çok sayıda personelle müdahale ediliyor.

VALİ CANBOLAT YANGIN BÖLGESİNDE

Yangın alanına incelemelerde bulunmak üzere Aydın Valisi Yakup Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür bölgeye geldi. Aydın Valisi Yakup Canbolat yangınla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi ;

“Bugün saat 23:00 itibari ile Nazilli Kuyucak Çobanisa bölgesinde yangın başladı. Yangın ilk görüldüğünden itibaren Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeye müdahale etmeye başladılar. Daha sonra bölgeye İtfaye ekipleri devlet su işleri ekipleri takviye edildi. Bölgede müdahale devam ediyor. Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Burada şuan itibari ile 22 pikap, 6 ilk müdahale aracı, 28 arazöz, 10 su itfal aracı, 4 itfaiye aracı, 2 itfaiye iş makinası, 3 DSİ dozeri, toplamda 271 personelle birlikte 75 ekipmanla çalışmaktayız. Ayrıca İl Jandarma Komutanlığının 6 tane asayiş timi bölgede görev yapmakta. Yangının zorluğu şu bölgede ulaşım yollarında sıkıntı var dolayısı ile karadan yangının etrafının çevirmeye çalışıyoruz, onda da şuan itibari ile başarılıyız. Yangının etrafı çevrildi kontrol altına almaya çalışıyoruz. Niye helikopter yok sorusuna da cevap vermek lazım yangın gündüz olsa ve bu bölgede gelip çalışma yapmış olsaydı gecede müdahale imkanımız olacaktı. Helikopterler gündüz müdahale edemediği ve koordinatları alamadığı için gece müdahale etme şansı yok gece görüş sistemi olmasına rağmen.
İnşallah gün ışımasıyla birlikte hem Orman Bölge Müdürlüğüne ait olan helikopterle ve uçaklar hem de İl Jandarma Komutanlığına bağlı helikopter müdahale başlayacak inşallah en kısa zamanda söndürürüz diye düşünüyoruz. Her hangi bir can kaybı yok. Orman Bölge müdürlüğü personelinden 1-2 kişinin etkilenmesi var, onun dışında yöre halkında vatandaşımızın can güvenliğine yönelik herhangi bir tehtit yok. Yangının yayıldığı alan aşağı yukarı 800 metreye 350 metre çağında bir alan etkilendi.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL