Genel Güncel Siyaset

DENİZLİ’DE CHP’NİN SANDIK GÖREVLİSİ OLMAYA BİLİR

DENİZLİ’DE CHP’NİN SANDIK GÖREVLİSİ OLMAYA BİLİR

 

CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı’nın 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için sandık kurulu listelerini 5 dakika geç teslim etmesinin ardından AKP Pamukkale İlçe Başkanlığı seçim kuruluna dilekçe ile itirazda bulundu. İtiraz kabul edilirse CHP 712 sandıkta görev alamayacak

CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı, görevlilerin listelerini 23 Nisan saat 17.00’ye kadar teslim etmesi gerekirken, 5 dakika rötarlı bir biçimde saat 17.05’te etti. Bu gecikme teslim tutanağında yer aldı. Daha sonra toplanan kurul, Başkan Berna Eser ve CHP’li Ozan Orpak’ın muhalefetine karşılık İYİ Partili Kudret Apak, AKP’li Hüseyin Kaya, MHP’li Süleyman Gürcan, memur üyeler Mustafa Başın ve Öncel Özel’in oylarıyla teslim edilen listenin işleme konulmaması oy çokluğuyla kabul edildi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

AKP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, Pamukkale İlçe Seçim Kurulu önünde açıklama yaptı. Gökbel, ” Son tarih 23 Nisan 2023’tür. O tarihe kadar partilerin asil ve yedek üyelerini bildirmeleri gerekmektedir. AKP olarak 20 Nisan’da listelerimizin tamamını İlçe Seçim Kurulumuza ilettik. Lakin CHP yöneticileri 23 Nisan 2023 günü teslim etme saatini geçirerek listelerini vermiş bulunmaktadır. Seçim ciddiyet işidir, ciddiyetle ve hassasiyetle takip edilmesi gerekir. Ciddiyetin dışına çıkarak, milletin emanetine sahip çıkma noktasında yeniden sınıfta kaldılar. Bizimle ilgili bir boyut olmadığı için konuyla ilgili fazlaca bir yorum yapmak istemiyoruz. YSK ve İlçe Seçim Kurulu’nun vereceği karardır ama şunu ifade etmek isterim ki olayın dikkatle takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL