Genel Güncel Siyaset Yerel

AK PARTİ TEŞKİLATLARINDA İSTİFA SESLERİ

AK PARTİ TEŞKİLATLARINDA İSTİFA SESLERİ

 

AK Parti 28. Dönem Milletvekili adaylığı için Kuyucak Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Metin Ertürk’ün aday listesine girememesi AK Partililerin tepkisine neden oldu.

Sosyal Medya platformlarında büyüyen tepkilerde, Metin Ertürk’ü seven AK Parti seçmeni ve Kuyucak halkının oylarının MHP kanadına geçeceği dile getirildi.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesi açıklanan Milletvekilliği aday listeleri tepkilere sebep oldu. CHP, İYİ PARTİ ve MHP listeleri açıklandıktan sonra vatandaşın tepkisine neden olan adaylarda, en büyük kriz AK Parti’de yaşandı.

29 yıl çeşitli yerlerde Belediye Başkanlığı yapan ve partili partisiz çoğu kesimin beğenisini toplayan Metin Ertürk’ün listeye alınmaması parti içi büyük tepkiye neden oldu. AK Parti üst düzey yetkililerinin bu karardan geri dönmelerini isteyen partililer, aksi takdirde Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a vereceklerini fakat 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde ise MHP’ye oy vereceklerini dile getirdiler.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL