Genel Güncel Yerel

NAZİLLİ TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 178. YILINI KUTLADI

NAZİLLİ TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 178. YILINI KUTLADI

 

Polis Teşkilatı’nın 178. yılını doldurmasıyla Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Düzenlenen törende Nazilli İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Ağır Ceza Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Memduh Yalvaç, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım ve emniyet mensupları katıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım’ın Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İlçe Emniyet Müdürü Yıldırım, 178. yaşını dolduran Türk Polis Teşkilatı için konuşma yaptı.

“177 YILLIK BİR MAZİ”

İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı. Şan ve şeref dolu 177 yıllık bir maziyi geride bırakmanın gururunu yaşadıklarını belirten Yıldırım, ” Adalete dayanmayan güç zorbalıktır. Polis adalete dayalı bir kuvvettir. Polis korkutan değil güvenilir bir güçtür. Hukuk devletinde kaba kuvvete ve zorbalığa her yoktur. Bizim en başta gelen görevimiz devleti aratmamak, her köşede var olduğunu hissettirmektir” ifadelerini aktardı.

Yıldırım konuşmasını bitirdikten sonra Eğriboyun Mezarlığı’nda şehit polisleri mezarı başında anarak karanfil bıraktı, anmanın ardından tören son buldu

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL