Genel Güncel Yerel

AYDIN NARKO EKİPLERİ HEM ÇALIŞIYOR HEM ÖĞRETİYOR

AYDIN NARKO EKİPLERİ HEM ÇALIŞIYOR HEM ÖĞRETİYOR

 

AYDIN İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Narko Rehberler tarafından ‘Madde Bağımlılığı Kullanımı ve Etkileri, Narkotik Maddelerin Sınıflandırılması, Narkotik madde çeşitleri ve sentetik eczalar, Narkotik suçlarla mücadelenin önemi, sokak satıcıları kimlerdir, ticaret ve tüketimde kullanılan jargonlar nelerdir, uyuşturucu satılan yerler ile kullanılan mekânlar, uyuşturucu suçlarında yasal durum, UYUMA aplikasyonu, madde bağımlılığıyla mücadele çözüm merkezleri’ konularını içeren ‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE, NARKO GENÇLİK, NARKO YETİŞKİN’ eğitimleri verilmeye devam ediyor.

Polis ekiplerince zaman zaman vatandaşın toplu halde bulunduğu konser vb. faaliyet alanlarında NARKO NOKTA faaliyeti kapsamında broşür dağıtımları gerçekleştirilerek vatandaşın bilinçlendirilmesi ve farkındalık düzeylerinin artırılarak uyuşturucu madde kullanımının önüne geçmek, madde kullanımının erken tespiti ile bağımlılık sarmalına yakalanmadan sağlıklı ve güvenli yarınlar hedefleniyor.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı basın açıklamasında, “İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Narko Rehberler tarafından gerçekleştirilen bu projeler kapsamında 2023 yılında; EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE projesi kapsamında 111 etkinlikte 2269 katılımcıya, NARKO YETİŞKİN projesi kapsamında 63 etkinlikte 4824 katılımcıya, METAMFETAMİN projesi kapsamında 36 etkinlikte 1671 katılımcıya, NARKOGENÇLİK projesi kapsamında 1 etkinlikte 67 katılımcıya, NARKONOKTA projesi kapsamında 4 etkinlikte 12.289 katılımcıya ulaşılmıştır. Toplamda 5 proje kapsamında 215 etkinlik yapılarak 21.120 kişiye ulaşılmıştır.

Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan suç organizasyonlarının deşifre edilmesi ve aydınlık geleceğimizi bağımlılıktan koruma adına yürütülen çalışmalarımız karalılık ve azimle sürdürülecektir” denildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL