Genel Güncel

KIZ KULESİ’NDE SONA YAKLAŞILDI, BETON’DAN DENİZ KUMU VE MİDYE ÇIKTI

KIZ KULESİ’NDE SONA YAKLAŞILDI, BETON’DAN DENİZ KUMU VE MİDYE ÇIKTI

Kız Kulesi’nde bir süredir devam eden ve sonuna yaklaşılan restorasyon çalışmaları ile kulenin son hali drone çekimleriyle havadan görüntülendi. Kız Kulesi’nin restorasyon öncesi fotoğraflarında, betonda midye ve deniz kumu olduğu ortaya çıktı.

Kız kulesinin kubbe görüntüsü aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkarıldı. Kız Kulesi’nin bulunduğu ada sınırları hizasında ortalama 24 metre derinlikteki ana kayaca ankre çelik-betonarme bütünleşik kazık imalatı yapıldı. Böylece yapının etrafı muhtemel sarsıntılara, zemin kaymalarına ve diğer oluşabilecek tehlikelere karşı güçlendirildi.

Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmalarına başlanmadan önce çekilen fotoğraflarda kolon demirlerinin açığa çıktı, betonarme kule gönderinde deniz kumu ve midye kabuklarının olduğu görüldü. Fotoğraflara bakıldığında, kulenin külah kısmında bağlayıcılığı kaybetmiş. Çimento ve korozyona uğramış demirler, bayrak direğindeki tahribat, döşeme ve kolonlarında deniz kumunun ve midye kabuğu kullanıldığı görüldü. Kıyı betonlarındaki hasar ve ayrışmalarda gözler önüne serildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL