Genel Güncel

JANDARMADAN KAÇAK KAZI OPERASYONU

JANDARMADAN KAÇAK KAZI OPERASYONU

AYDIN’ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti’nde kaçak kazı yapan kişilere jandarma ekiplerince operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 4 şahıs suçüstü yakalanarak gözaltına alındılar. Olayla ilgili olarak soruşturmanın sürdürülmekte olduğu öğrenildi.
Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde bulunan tarihi Nysa Antik Kenti’nde izinsiz ve kaçak kazı yapan 4 kişi, jandarma ekiplerinin düzenlemiş oldukları operasyon sonucunda suç aletleri olan kazı aletleri ile birlikte suçüstü yakalandılar.
Aydın İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultanhisar ilçesinin Rekmez mahallesinde birinci derece sit alanı içerisinde bulunan dünyaca ünlü tarihi Nysa Antik Kenti’nde izinsiz kazı yapıldığı ihbarını aldılar.
Aldıkları kaçak kazı ihbarı üzerine operasyonun düğmesine basan İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgeye operasyon düzenlediler. Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyon sonrasında Nysa Antik Kenti içerisinde tarihi eser bulmak amacıyla ile kaçak kazı yaptıkları esnada şüpheliler L.G, İ.G, S.K ve F.A, isimli 4 şüpheli şahıs kazı malzemeleri ile birlikte suçüstü yakalandılar.
Operasyon sonucunda ele geçirilen kazı malzemeleri muhafaza altına alınırken 4 şahıs da gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürülmekte olduğu öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL