SonDakika

Vakalar Hızlar Artarken Koca Açıkladı: “Hızı Kontrol Altına Aldık”

Vakalar Hızlar Artarken Koca Açıkladı: “Hızı Kontrol Altına Aldık”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de koronavirüs salgınının merkezi olan İstanbul’da vaka artış hızının kontrol altına alındığını belirterek, “İstanbul’da çabalarımızın sonuç vermeye başladığını gördük. Artan test sayıları, filyasyon hızı, sağlık çalışanlarının yoğun emeği ve tedbirlere uyumla daha iyi bir noktadayız” dedi.

Koronavirüs salgınında kritik şehirlerden biri İstanbul. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün vaka sayısının neredeyse yarısının İstanbul’da olduğunu açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra diken üstünde olan İstanbullulara yine güzel haberi Bakan Koca verdi.

Türkiye’deki vakaların yüzde 40’ının İstanbul’da olduğuna sık sık dikkat çeken ve İstanbul’daki vaka artışı konusunda uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, “İstanbul sağlık yöneticileriyle yaptığımız değerlendirmede, çabalarımızın sonuç vermeye başladığını gördük. Artan test sayıları, filyasyon hızı, sağlık çalışanlarının yoğun emeği ve tedbirlere gösterilen uyumla daha iyi bir noktadayız. Artış kontrol altında. Süreç hepimize bağlı.” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL