Genel

NAZİLLİ’DE SAĞLIK OCAĞI KRİZİ!

NAZİLLİ’DE SAĞLIK OCAĞI KRİZİ!

NAZİLLİ’DE SAĞLIK OCAĞI KRİZİ! DOKTORUN KEYFİ TUTUMU İLE KAPANMAK MI İSTENİYOR?

Nazilli Belediyesi tarafından dönemin Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın da destekleriyle, 2017 yılında Turan Mahallesi’nde, 150 metrekarelik alana, belediye bütçesinden 200 bin lira harcanarak 6 odalı, sosyal tesis yaptırıldı. Yapımı tamamlanan sosyal tesis, Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalanarak, dönemin Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’inde katıldığı açılışla Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmak üzere vatandaşların hizmetine sunuldu. Cumhuriyet ve Turan mahallelerinde yaşayan yaklaşık 25 bin kişiye hizmet eden ilçenin 13 No’lu Aile Sağlığı Merkezi bulunduğu yerden taşınmak isteniliyor.

ESKİ EŞE İNAT TAŞINMASI İÇİN DİLEKÇE VERDİ

Gazetemize ulaşan bazı mahalle sakinlerinin iddia’sına göre, 13. Aile Sağlık Merkezinde görevli doktor H.H.Ö ile Sağlık Merkezi karşısında bulunan Eczane sahibi F.A yaklaşık 5 yıl önce boşandılar. Geçtiğimiz yıl Eczacı F.A’nın Aydın’lı bir iş adamıyla evlenmesi Aile Sağlık Merkezinin kapanması serüvenini başlatmış oldu. Mahalle sakinlerinin iddia’sına göre Aile ve Sağlık Merkezinde görevli Doktor H.H.Ö eski eşinin evlenmesini ve hala karşısında Eczacılık faaliyetini sürdürmesini hazmedemediği için sürekli sağlık bakanlığına ve ilçe sağlık müdürlüğüne dilekçe yazarak Aile ve Sağlık Merkezinin fiziki şartlara uygun olmadığı, binanın küçük olduğu için yetersiz olduğu yönünde dilekçe vererek, Sağlık merkezinin kapatılarak yeni yapılan diş hastanesine taşınmasını istediğini dile getirdi. Konu ile ilgili görüştüğümüz bazı Mahalle sakinleri; ” Bizler Turan Mahallesi sakinleri olarak Sağlık merkezinden de Eczanemizden de ve yerinden de memnunuz, Doktor beyin kişisel sebeplerinden dolayı da Sağlık Merkezimizin taşınmasını yada kapatılmasını istemiyoruz” dedi.

MUHTAR AKÇASAKIZ “MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Yaşanan bu durum ile ilgili Gazatemiz Nazilli Anlık’a açıklama yapan Turan Mahallesi Muhtarı Serpil Akçasakız; ” Doktor H.H.Ö kendi kişisel meselelerini mahallemize yansıtıyor, biz bu Sağlık Merkezini Mahallemize kazandırmak için çok mücadele verdik, sağolsunlar dönemin Aydın Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger ve dönemin Belediye Başkanı Sayın Haluk Alıcık ellerinden gelen tüm desteği sağlayarak bu hizmeti mahallemize getirdiler. Şuan ki mevcut Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Tetik bey ile de görüştük ve kendisi gerekmesi durumunda desteklerini sunacağını bize bildirdi. Turan mahallesi muhtarı ve mahalle sakinleri olarak bizler Sağlık Merkezimizin taşınmasını ve mahalleye uzak bir noktaya götürülmesini istemiyoruz. Mahallemizde çok sayıda yaşlı nüfus var imkanı olan var olmayan var bu yaşlı insanlar o kadar uzak noktaya yürüyerek nasıl gidecekler Doktor bey kişisel meselesi yüzünden resmen mahalleye zulmetmiş oluyor” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ YÜZLERCE İMZA TOPLADI

13. Aile Sağlık Merkezinin mevcut yerinden taşınarak başka bir yere gitmesini yada kapatılmasını istemeyen vatandaşlar, imza kampanyası başlatıp yüzlerce imza toplayarak şikayet dilekçelerini Nazilli İlçe Kaymakamlığına verecekleri öğrenildi . Ayrıca bazı mahalle sakinlerinden, Sağlık Merkezinde görevli Doktor H.H.Ö’nün çoğu hasta ile tartıştığı, bazı hastaları azarlayarak oda’dan kovduğu, hastaların yanında koridorda bağırarak bu merkez buradan ya gidecek ya gidecek dediği ve gelen hastalara sürekli “Eninde sonunda bu Sağlık Merkezini buradan taşıtacağım” dediği öğrenildi. Öte yandan Doktor’un bu söylemlerine şahit olan bazı mahalle sakinlerinin Doktor H.H.Ö’yü CİMER’e şikayet ettikleri öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL