Genel

ALKOLLÜ BAŞKANDAN İTFAİYE EKİPLERİNE ENGEL

ALKOLLÜ BAŞKANDAN İTFAİYE EKİPLERİNE ENGEL

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşanan olay “pes” dedirtti. Alkollü olduğu iddia edilen İYİ Parti İlçe Başkanı Efe Güner, yangına giden itfiaye aracını engelleyip, itfaiye personeli ile tartışırken, olayı yatıştırmaya çalışan gazetecilere de hakarette bulundu.

Nazilli dün gece skandal bir olaya şahitlik etti. İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Efe Güner, Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazilli İtfaiye Amirliği personelleri ile gazetecilerle sözlü ve fiziki tartışma yaşadı. Olay, dün akşam saatlerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazilli İtfaiye Amirliği’nde gerçekleşti.

İTFAİYE ARACINI ENGELLEYİP, EKİPLERLE TARTIŞTI

Gece saatlerinde gelen ikamet yangını ihbarı üzerine Nazilli İtfaiye Amirliği’ndeki bulunan araçlarla ekipler yola çıkmak için hazırlandı. 3 aracın gideceği ev yangınını koordine etmeye çalışan itfaiye santral görevlisi, o sırada amirlik önünde bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı Efe Güner ve 3 arkadaşının aracı nedeniyle manevra yapamayacağı için uyarıda bulundu. Bu sırada otomobilin kenara çekilmesini isteyen itfaiye personeliyle İlçe Başkanı Efe Güner arasında tartışma çıktı. Alkollü olduğu iddia edilen Başkan Güner ve 3 arkadaşı, yangına müdahale etmeye gidecek 3 araçtan 1’inin çıkışını engelledi. Bunun üzerine santrale giren Efe Güner ile arkadaşları masayı yumruklayarak tehditler savurdu.

HEM TEMASTA BULUNDU HEM HAKARET ETTİ

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bu sırada kavga İtfaiye Amirliği önünde kavga ihbarını haber alan gazeteci Nazlı Altınayar ve Ali Günana da olay yerine geldi. Gazeteci Nazlı Altınayar’ın sinirden gözü dönmüş İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Efe Güner’e sakin olması gerektiği telkininde bulundu. Kadın basın mensubuna bağıran ilçe Başkanı Güner, Altınayar’a koluna hafif şekilde vurarak fiziksel temasta bulundu. Kadın gazeteci Altınayar’ın “Lütfen temasta bulunmayın bana” şeklindeki çıkışının ardından daha da öfkelenen İYİ Partili Güner, pişkin bir şekilde “Çok mu meraklıyım sana temasta bulunmaya” yanıtını verdi. Meslektaşına karşı takınılan çirkin tavrın ardından Ali Günana ise “Ne biçim konuşuyorsun sen temas etme kıza” ifadelerini kullandı. Bu sırada tansiyon iyice yükseldi ve tartışma büyüdü.

GAZETECİLERE HAKARET ETTİ

Yaşananları İlçe Başkanı Efe Güner’in avukat arkadaşları ve gazeteciler cep telefonu kameralarıyla anbean kaydetti. Polis, öfkeden gözü dönen Efe Güner’i gözaltına alarak ekip aracına götürdü. Bu sırada tehditler savurmaya devam eden Güner, “Çek Nazlı hanım çek çek” diyerek bağırıp basın mensuplarının üzerine yürüdü. Polis otosuna bindirilmesi sırasında Efe Güner, “Kürşat Engin Özcan’ın paralı köpekleri” diye bağırıp gazetecilere hakaret etti.

GÖZALTINA ALINDI
Yaşananların ardından yangına giden itfaiye ekibini engellemek, kamu görevlilerine hakaret iddiasıyla ifadesi alınması için gözaltına alınan İYİ Partili Başkan Efe Güner, önce sağlık kontrolü için Nazilli Devlet Hastanesi’ne ardından da ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. İtfaiye personeli Efe Güner’den şikayetçi oldu.

İYİ PARTİLİ GÜNER, BAŞKAN ÖZCAN’DAN YARDIM İSTEDİ

Öte yandan Efe Güner, gazetecilere “paralı köpekleri” şeklindeki çirkin benzetme yaptığı Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ı karakolda telefonla arayıp “BENİ KURTAR BAŞKANIM” diyerek yardım istedi. Gazetecilerin olayı anlatması ve kendisi ile ilgili sözlerini ifade etmesinin ardından Başkan Özcan’ın da aracı olmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL