Genel Yerel

İNCİRLİOVA BELEDİYE BAŞKANI AYTEKİN KAYA’YA HAPİS CEZASI

İNCİRLİOVA BELEDİYE BAŞKANI AYTEKİN KAYA’YA HAPİS CEZASI

Aydın’ın İncirliova ilçesinde İyi Parti’den Ak Parti’ye geçişiyle ülke gündemine oturan Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın bir düğün salonu işletmecisini küfür ederek darp ettiği iddiası gündeme oturmuştu. Gerçekleşen dava sonucu başkan Kaya, Hürriyeti yoksun kılma ve kamu görevlisinin görevini kötüye kullanması suçlarından haksız bulunarak mahkeme heyeti tarafından 9 ay ,15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Başkan Kaya’nın mahkeme tarafından kendisine verilen cezaya itiraz ederek konuyu üst mahkemeye taşıdığı öğrenildi.

NELER YAŞANMIŞTI

İncirliova’da arazisi İncirliova Belediyesi’ne ait olan düğün salonunu 2020 senesinde yap-işlet-devret projesiyle yapan şirketten kiralayan F.M, çalışmalarına başladı. Kiralama işleminin ardından ruhsat başvurusu için İncirliova Belediyesi’ne giden F.M, ruhsatı alarak düğün yapacak çiftleri ağırlamaya başladı.
Aradan geçen yıllar sonrasında İncirliova Belediyesi düğün salonu işletmecisi F.M’ye bir dilekçe gönderdi. Dilekçede kira kontratının geçersiz oluğunu gören işletmeci F.M, durumun geçersiz olması için ne sebep olduğunu sormak için belediyeye başvurdu. Ancak F.M, sözlü ve yazılı olarak kira kontratının neden geçersiz olduğu bilgisine ulaşamadağını iddia etti.
İşletmeyi kapatma kararı sonrasında kendisinin özel olarak yaptırdığı demir çitleri geçtiğimiz Cuma günü sökmeye başlayan F.M, çalışmalar aşamasındayken Başkan Aytekin Kaya ve zabıtaların gelerek “Bunları sökemezsin, bunlar belediyenin malı” şeklinde çıkıştığını iddia etti.
Durum karşısında sinilenen F.M, başkan Kaya makam aracına binerken “Başkanım kardeşinizin de düğün salonu var Allah benim işimi alsın ona versin beni bezdirdiniz” sözlerini söyleyerek sitemini ortaya sunduğunu dile getirdi. F.M ve görgü şahitlerinin iddiasına göre Başkan Kaya bu sözler üzerine F.M’nin üzerine gelip, “Şer*fsiz, Pez*v*nk” diyerek yumruk attı.
Bu olaylar sonrası F.M, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya hakkında şikayetçi olarak, yargı yoluna başvurdu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL