Yerel

Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Yıldız ve 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Yıldız ve 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

NAZLI ALTINAYAR – Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 37 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 21 Mart’ta harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ile İstihbarat Şube ekipleri, Aydın başta olmak üzere Ankara, Amasya, Aksaray, Karaman, Kayseri, Mersin, Muğla, Samsun, Yalova ve Zonguldak’ta önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

HEYKEL MÜZE MÜDÜRÜNÜN ARACINDA ÇIKTI
Operasyonda aralarında Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Abdülbari Yıldız ve Müze Müdür Yardımcısı Erkan D., polis memurları H.T. ve M.D’nin de bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı.
Yapılan incelemelerde adreslerinde bulunamayan 4 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Ayrıca şüphelilerin, ev, iş yeri, otomobil ve üzerlerindeki aramalarda 2 dedektör ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, müze müdürü Abdülbaki Yıldız’ın otomobilinde 18. yüzyıl dönemine ait Donetello’ya ait olduğu düşünülen Davut Heykeli yakalandığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden aralarında Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbaki Yıldız’ın da olduğu 19 şüpheli Aydın Adliyesi’ne sevk edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL