Genel

Aydın’da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu 36 Parça Tarihi Eser Ele Geçirildi

Aydın’da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu 36 Parça Tarihi Eser Ele Geçirildi

Aydın’ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, Roma Dönemi’ne ait olduğu değerlendirilen 36 adet tarihi eser ele geçirildi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı’nın ortak çalışması sonucu, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında önemli bir başarıya imza atıldı. Germencik ilçesinde, tarihi eserleri satmak amacıyla gelen (S.T) ve (H.B) isimli şüpheliler üzerinde ve araçlarında yapılan aramada çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.   

  • 19 adet bronz sikke
  • 6 adet gümüş sikke
  • 1 adet gümüş yüzük
  • 10 adet bronz obje

Uzmanlar tarafından yapılan incelemelerde, ele geçirilen bu eserlerin Roma Dönemi’ne ait olduğu değerlendirildi.

Şüpheliler Tutuklandı

Tarihi eserleri kaçırmaya çalışırken yakalanan (S.T) ve (H.B) isimli şüpheliler hakkında adli süreç başlatıldı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tarihi Eserler Müzeye Teslim Edilecek

Ele geçirilen tarihi eserler, incelenmek üzere müze müdürlüğüne teslim edilecek. Bu sayede, bu değerli eserler gelecek nesillere aktarılmış olacak ve tarihi araştırmalara katkı sağlayacak.

Önemli Bir Başarı

Bu operasyon, tarihi eser kaçakçılığına karşı yürütülen mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Jandarma ekiplerinin başarılı çalışması sayesinde, ülkemizin kültürel mirasına ait değerli eserler korunmuş oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL