Genel

Nazilli’de Duygu Bayhan’ın Anısına Bir Park Yaratılıyor

Nazilli’de Duygu Bayhan’ın Anısına Bir Park Yaratılıyor

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, trafik kazasında hayatını kaybeden adliye personeli Duygu Bayhan’ın anısına bir park inşa ediliyor.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ve Nazilli Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği bir törenle, Zafer Mahallesi’nde bulunan ‘Duygu Bayhan Uzlaşı Parkı’nda 150 adet fidan toprakla buluşturuldu. Geçtiğimiz yıl meydana gelen bir trafik kazasında hayatını kaybeden Duygu Bayhan’ın adını yaşatmak amacıyla başlatılan proje kapsamında parkta çeşitli türde ağaçlar dikildi.

Parkta Neler Olacak?

Yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alana inşa edilen park, sadece yeşil bir alan olmaktan öte, vatandaşların dinlenebileceği ve vakit geçirebileceği bir yaşam alanı olarak tasarlandı.

Parkta engellilerin rahatça erişebileceği alanlar, çocuk oyun alanlar , fitness aletleri, geniş yeşil alanlar bulunacak.

Basın Savcısı Saliha Altuntaş’tan Açıklama

Basın Savcısı Saliha Altuntaş, yaptığı açıklamada Duygu Bayhan’ı rahmetle andı ve onun adının bu park sayesinde yaşatılacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Altuntaş, parkın sadece bir anıt değil, aynı zamanda yaşayan bir miras olacağını vurguladı.

Duygu Bayhan Kimdi?

Duygu Bayhan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu’nda görevli bir personeldi. 17 Ağustos 2023 tarihinde geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

Bu proje, sadece bir fidan dikimi etkinliğinin ötesinde, toplumsal duyarlılığın ve dayanışmanın güzel bir örneği olarak değerlendiriliyor. Duygu Bayhan’ın anısına yapılan bu park, hem onun adını yaşatacak hem de topluma hizmet edecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL