Genel

Aksaray’da Meydana Gelen Otobüs Kazası 7 Kişi Hayatını Kaybetti

Aksaray’da Meydana Gelen Otobüs Kazası 7 Kişi Hayatını Kaybetti

Aksaray’da meydana gelen feci otobüs kazasında, ilk belirlemelere gör 7 kişi hayatını kaybetti. Balıkesir’den Kapadokya’ya giden bir tur otobüsü, Aksaray-Ankara karayolu üzerinde kontrolü kaybederek devrildi. Kazada çok sayıda yolcu yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Aksaray’ın Acıpınar köyü yakınlarında meydana geldi. Otobüs, bariyerlere çarparak yaklaşık 90 metre sürüklendikten sonra devrildi. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, hayatını kaybedenlerin cenazeleri de aynı hastanenin morguna konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Kaza anı görüntülerini paylaşan Bakan Yerlikaya, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu: Kaza yerinde yaptığı incelemenin ardından, soruşturmanın titizlikle yürütüleceğini belirtti.Kazaya tanık olan diğer sürücüler, otobüsün kontrolden çıkmadan önce sağa sola savrulduğunu ve şoförün uyuyor olabileceğini belirtti. Otobüs yolcularından biri ise, kaza anında uyuduğunu ve otobüsün devrildiğini fark ettiğini söyledi.

Soruşturma Devam Ediyor

Kazanın neden meydana geldiği konusunda soruşturma devam ediyor. Olayla ilgili detaylı incelemelerin ardından kesin sonuçlara ulaşılacak.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL