Güncel Siyaset

Cumhurbaşkanı adayı Aydın’da!

Cumhurbaşkanı adayı Aydın’da!

Kılıçdaroğlu’nun mitinglerinde yeni durağı Aydın olurken, 14 Mayıs’ta seçimlerden galip geldikleri takdirde değişecekleri anlattı. Kılıçdaroğlu, çözümün vatandaşların elinde olduğunu söylerken, “Devlete çöreklenenlerin devletin bütün kaynaklarını tükettiklerini biliyorum. Bunun çözümü ise sizin elinizde” dedi. Düşünce özgürlüğünün olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “En kolay Bay Kemal’i eleştireceksiniz” dedi.


CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan genel seçimlere dört gün kalmışken mitinglerinin yeni adresi Aydın oldu. Aydın’da vatandaşlara yönelik açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’ta iktidara geldikleri takdirde değişecekleri anlattı.
Kılıçdaroğlu’nun cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:
“Siz değişime hazırsanız Bay Kemal de hazır. Bu ülkeye huzuru, bereketi kardeşliği hep beraber getireceğiz. Bu ülkeye baharı getireceğiz. Büyük sıkıntılarınız, dertleriniz var, evlatlarınız işsiz, çiftçi ektiği ürünün karşılığını alamıyor, mutfakta yangın var, devlet iyi yönetilmiyor, devlete çöreklenenlerin devletin bütün kaynaklarını tükettiklerini biliyorum. Tamamının çözümü var, çözümün anahtarı sizde. Beraber birlikte çözeceğiz.
Hiçbir çiftçi, hiçbir üretici asla zarar etmeyecek. Süt üreticisi asla zarar etmeyecek, dışarıdan süt tozu asla gelmeyecek. Hiçbir esnaf sıkıntıya girmeyecek. Esnaf Bakanlığı kurulacak. Sizin hakkınızı hukukunuzu koruyan var onun adı; Bay Kemal. Çiftçinin ve esnafın aldıkları paranın faizlerini sileceğiz. Biz bunu söyleyince, ‘Bay Kemal parayı nereden bulacak?’ diyorlar. Sen beşli çetelere çalışıyorsun, Bay Kemal de vatandaşa çalışıyor.
‘EN KOLAY BAK KEMAL’İ ELEŞTİRECEKSİNİZ’
Size söz veriyorum; özgürlüğü huzuru getireceğim. Tweet attığınızda anneniz babanız; ‘Başımız belaya girer’ diye uyarıyor. En kolay Bay Kemal’i eleştireceksiniz.
Kapanan bütün köy okullarını yeniden açacağız ve Cumhuriyet’in 100. yılında yüz bin öğretmen atayacağız. Sadece öğretmen, imam olmayacak. Mühendisler olacak, devlet memurları olacak. Besicilik yapılıyorsa veteriner hekimler olacak.
‘BAY KEMAL SÖZÜNDEN DÖNMEZ’
Bu bizim görevimiz. Bay Kemal söz verdi. Bay Kemal sözünden dönmez. En geç iki yıl çerisinde Suriyeli, Afgan kardeşlerimizi kendi ülkelerine uğurlayacağız. Bu memlekette uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Beşli çeteler benimle uğraşıyorlar.
‘YÜZ YIL ÖNCE DE KEMAL YÜZ YIL SONRA DA KEMAL’
‘Yüz yıl önce de Kemal yüz yıl sonra da Kemal’ diyorsunuz. Teşekkür ederim. Her şey çok güzel olacak. Vallahi de billahi de her şey çok güzel olacak.
Sandıklara sahip çıkacağız. Türkiye’deki bütün sandıklara güvenin. Seçime gideceğiz. Sizler de okulların önünde bekleyeceksiniz. Orada bir de avukat olacak. Sakın, ‘Oylar çalınıyor gitmesek de olur’ demeyin. Gideceğiz, oylarımızı çaldırmayacağız. Biz de bekleyeceğiz. Siz de bekleyin. Kazanacağız. Hiç kimse şah değil, hiç kimse padişah değil. Hepimiz halkız.”
“SİZ DEVLETİN VALİSİSİNİZ”
“Devlet liyakatle, adaletle, ahlakla yönetilir. Devlet parti değildir. Parti ayrıdır, devlet ayrıdır. Devleti parti devleti hale getirdiler. Aydın Meydanı’ndan sesleniyorum: Siz devletin valisisiniz! Devletin kaymakamısınız! Eğer bir partinin bürokratı gibi davranırsanız, bir parti için uğraşırsanız her birinizin hesabını soracağım. Tabii oldukları kanunun adı: Devlet Memurları Kanunu. Devlet memuru hangi görüşten olursa olsun vatandaşına hizmet ediyorsa benim başımın üstünde yeri var. Parti memuru gibi hareket ediyorsa devlet memuru değildir. Devlet memuru görevini yapacak. Devlet memurlarına saygım var.”

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL