Genel Güncel Yerel

AYDIN’DA GAZETECİLERE MÜPTEZEL SALDIRI

AYDIN’DA GAZETECİLERE MÜPTEZEL SALDIRI

Aydın’da uyuşturucu tacirlerinin yakınları görüntü almak isteyen gazetecilere saldırdı. Kamera ve fotoğraf makinelerine saldıran ve gazetecilere hakaret eden 3 kişi göz altına alındı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nın gerçekleştirdiği operasyonda yakalanan uyuşturu tacirleri Aydın Adliye’sine götürülürken yakınları tarafından gazetecilere saldırdı. Basın mensuplarının görüntü almasını engelleyen 3 uyuşturu taciri yakını, kameraları ve fotoğraf makinelerini almaya çalıştı. Polis ve jandarmaları atlatarak gazetecileri darp ettiler,

Aydın Adliye’sinde ki görevli bekçiler, polis ve jandarma ekipleri müdahale etti. Müdahalere rağmen gazetecilere saldırmaya devam eden 3 kişi göz altına alınarak Efeler Polis Merkezi’ne götürüldü. Basın mensupları 3 saldırgandan şikayetçi oldu.

AYDIN GAZETECİLER CEMİYETİN’DEN AÇIKLAMA

Aydın Gazeteciler Cemiyeti, yapılan saldırıya kınama metni yayınladı, “Bugün Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nın uyuşturucu operasyonu sonrasında zanlıların Aydın Adliye’sine sevki sırasında, meslektaşlarımız Burhan Ceyhan, Melek Fırat, Abdurrahman Fırat ile Murat Uçkaç’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz,unutulmamalıdır ki meslektaşlarımız, anayasal güvence altında olan toplumun haber ve bilgi alma özgürlüğü adına kamu menfaati odaklı işlerini yaparken bu saldırıya uğramıştır. Buradan bir sözümüz de güvenlik güçlerinedir; Zanlılar ve yakınlarının güvenliği kadar meslektaşlarımızın can güvenliği de önemlidir. Bu noktada adli ve asayiş haberlerine ilişkin mesleğimizi icra ederken güvenlik tedbirlerini de ihmal etmemelidir. Aydın Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağımızı da kamuoyunun dikkatine sunuyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL