Siyaset Yerel

İYİ Partili Taşdemir sert çıkıştı

İYİ Partili Taşdemir sert çıkıştı

ANLIK HABER – Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasına muhalefet kanalından da sert tepki geldi.
Müslümanları hedef gösteren ve kutsal değerlerimize hakaret eden provakatif eyleme İYİ Partili Mehmet Reşat Taşdemir, sert çıktı.
Taşdemir, İslam düşmanlığına, İfade özgürlüğü adı altında izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

İSLAM DÜŞMANLIĞI
Aşağılık eylemin, ırkçı ve ayrımcı akımların Avrupa’da ulaştığı kaygı verici seviyenin de bir başka göstergesi olduğuna dikkat çeken İYİ Partili Mehmet Reşat Taşdemir, “Bu bir nefret suçudur. İsveç makamlarını bu suçun failli hakkında işlem yapmaması da İslam düşmanlığına karşı dayanışma halinde olduklarının somut göstergesidir. Faşist ve ırkçı eylemin, Türk Büyükelçiliği önünde yapılmasının farklı bir boyut olduğunu vurgulayan Taşdemir, “Bu durum, Türk milletinin dünyada 2 milyara yakın Müslüman coğrafyasının sözcüsü ve yegane temsilcisi olarak görüldüğünün göstergesidir.. Türkiye, mazlum milletlerin sözcüsü olan bir ülkedir. Bunu bildikleri için, güçlenen, yükselen Türkiye’den duydukları rahatsızlığın da bir yerde dışa vurumu ifadesi olarak İslam karşıtlığının, yabancı düşmanlığının karşılığı olarak bu eylem gerçekleştiriliyor. ‘Bu eylemi bir tane adam yapmıştır’ diyerek geçiştirilemez. Müsamaha gösterilmesi, koruma altında yapılması insanlık suçudur. Eylemi yapan ırkçı faşist şahsı ve izin veren İsveçli yöneticileri kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

HÜKÜMETİN TEPKİSİ YETERLİ DEĞİL
Hükümetin bu eylemin karşısında yeterli tepkiyi vermediğini savunan Taşdemir şöyle devam etti;
“Bu konuda AK Parti hükümetinin, dünyada ses getirecek bu haksızlık karşısında yeterli tepkiyi vermediğini görmek son derece üzücüdür. Türkiye’de devlet eliyle İsveç mallarına boykot çağrısı yapılmalı. İsveç Büyükelçiliği derhal istenmeyen adam ilan edilmelidir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL