Siyaset Yerel

Başkan Özcan’ı hiç böyle görmemiştiniz!

Başkan Özcan’ı hiç böyle görmemiştiniz!

NAZLI ALTINAYAR – İYİ Parti Nazilli İlçe Teşkilatı’nda 1 Aralık’ta yapılacak kongre öncesi tansiyonlar yükseldi. 3 Ekim’de Meral Akşener’in görevlendirmesiyle İlçe Başkanı olan Mehmet Bingül, adeta 40’ı çıkmadan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ı hedef alarak görevi bıraktı. Delegelerden beklediği desteği göremeyince yarıştan çekildiğini iddia eden Bingül’ün hedef aldığı Kürşat Engin Özcan, dün akşam basınla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan adeta açtı ağzını yumdu gözünü.

“ÇİRKİN İFTİRALAR BARDAĞI TAŞIRAN SON NOKTA OLDU”
Basın mensuplarıyla bir araya gelen Özcan, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, Mehmet Bingül ile eski İlçe Başkanı Cihat Öztürk’e ateş püskürdü. Bugüne kadar, partiye zarar gelmesin diye hep sustuğunu söyleyen İYİ Partili Belediye Başkanı, “Hakkımdaki yalana, iftiraya partime zarar vermesin diye cevap vermedim. Bugün yapılan çirkin iftira bardağı taşıran son damlaydı. Sessiz kaldıkça insanlar bu iftirayı gerçek sanıyordu. Ben partinin hiçbir işine karışmayacağıma söz verdim. İlçe başkanlığı yaptığım dönemde değerli abimizin eylemleri beni ziyadesiyle müteessir ediyordu. Bu yüzünden bana yaşatılanların başkasına yaşatmayacağımı söylemiştim. Benden gelip bir şeyler isteyene kadar. İsimler konusunda herkesin mutabıklığı vardır” ifadelerine yer verdi.

“Kendi yaptıkları pisliklerin hiç birinin müsebbibi ben değilim”
Cihat Öztürk’ün istifasında hiçbir müdahilinin olmadığını vurgulayan Başkan Kürşat Engin Özcan, “Cihat Bey bana 3 kere söyledi. 3 kere onun onurunu kurtardım. Kendi fiili, cinsi hovardalıklarının neticesine ben katlanacak değilim. Kendi yaptıkları pisliklerin hiç birinin müsebbibi ben değilim, cezasını da ben ödemek istemiyorum. 20 gün önce hiçbir şeye karışmayayım diye şikayet ediyorlar. Geçen gün makamda gel bu işe karış diye ağlıyorlar” dedi.

“Partiyi en güzel şekilde temsil ettiniz de ben mi engel oldum”
Yapılanları hak etmediğini vurgulayan Başkan Özcan, sert konuştu. İlçe teşkilatının tüm borçlarını kendi cebinden ödediğini dile getiren Özcan, “Arkanızı topladım. Ödemediğiniz paraları kendi cebimden ödedim. Hepsinin makbuzları duruyor. Hiçbir haram para yok bu işlerin içinde. İyi olduğu zaman alkışlanıyoruz. Böyle olunca karışıyor oluyoruz. Delege seçimini yapamadınız. Partiyi en güzel şekilde temsil ettiniz de ben mi engel oldum” ifadelerini kullandı.

“SADECE 4 İSMİ ÖNERDİM”
Hüseyin Yıldız, Mehmet Eren, Hasan Umut Türe, Mesut Öztunç gibi isimlerin yeni yönetime yazılmasını istediğini söyleyen Kürşat Engin Özcan, “Mehmet Bingül, bu süreçte beni aramadın dedi. Öncekilere de hiçbir şey demedim. Listelere bu isimler dışında müdahale etmedim. Onları da niye yazmadılar diye kırılmadım. Bir kere ucunu kaldırıp bakmadım” diye konuştu. Belediye Başkanı, milletvekilliği, il yönetimi gibi makamlarda hiçbir müdahalesinin olmadığını söyledi. Özcan, akrabası olan delegelere bile seçime ilişkin bir talimat vermediğini dile getirdi.

“Düğün dernek gezmeyenler, siyasetin çöplüğünde”
Siyasetin en zor yöntemlerinden birinin el sıkmak olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Özcan, “Benim gittiğim düğün derneklere bile tepki gösterdiler. Günde 38 cemiyete gitmek ne demek bir bakın. Siyasetin zor yöntemlerinden birisi düğün dernektir. Düğün dernek gezmeyenler, siyasetin çöplüğünde. Beni ortada bırakan, 13 cemiyet gezen ve sonrasında ayrılanların, şimdi sosyal medyada cenaze haberi takip ettiklerini görüyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

“İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR”

Başkan Özcan, Mehmet Bingül’ün ortaya attığı iddiaları ispatlamasını istedi. Atılan iftiralara çok sinirlenen Özcan, “İspatlamayan şerefsizdir. Arkadan konuşmasınlar. Ağlamaklı ağlamaklı basın açıklaması yapmasınlar” dedi. İYİ Partili Özcan, sinirini masadan çıkardı. Özcan’ın önündeki bardağın içindeki çay döküldü.

Kürşat Engin Özcan, Mehmet Bingül’ün meclis üyeliğinden istifasını istemeyeceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL