Ekonomi Yerel

Aydın – İzmir karayolunun hız limiti değişti

Aydın – İzmir karayolunun hız limiti değişti

NAZLI ALTINAYAR – Aydın-İzmir Karayolu’nda hız limiti değiştirildi. Aşırı hız nedeniyle gerçekleşen kazaları en aza indirmek amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı ve PTT Anonim Şirketi işbirliği ile Aydın İzmir Otoyolundaki Elektronik Hız Denetleme Sistemleri’nde düzenlemeye gidildi.

1 Temmuz 2017’de hayata geçirilen sistemle birlikte; otoyola Aydın ya da İzmir’deki herhangi bir gişeden giriş yaparak, İzmir ya da Aydın’daki herhangi bir gişeden çıkış yapan bir aracın, iki gişe arasındaki seyahati sırasında geçen süre üzerinden ortalama hızını ve buna bağlı olarak ihlal yapıp yapmadığı belirleniyordu.

SINIR 130’A ÇIKARILDI
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son düzenlemeyle 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren Aydın İzmir Otoyolu’nda sadece otomobiller için mevcut hız sınırı 120 kilometre saatten 130 kilometre saate çıkarıldı. Bu sınır, kamyon ve çekiciler için 90 kilometre saat, kamyonetler için 95 kilometre saat, 50 cc üzeri motosikletler için 100 kilometre saat, minibüs ve otobüsler için 100 kilometre saat olarak belirlendi.

Otoyolu kullanan sürücülerden daha güvenli bir trafik ortamında seyretmeleri ve haklarında trafik idari para cezası yazılmaması için belirtilen hız sınırlarına uymaları istenildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL