Genel Yerel

NTO’DAN NOKTA ATIŞI PROJE

NTO’DAN NOKTA ATIŞI PROJE

NAZLI ALTINAYAR  – Nazilli Ticaret Odası üyelerinin uluslararası arenaya girmeleri ve burada operasyon yapabilme konusundaki bilgi ve istihbarat eksiklerinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yürüttüğü bir proje çerçevesinde NTO bünyesinde kurulan İhracat ve İstihbarat Destek Ofisi, iki uzmanla Nazilli’de hizmet vermeye başladı. İhracat ve İstihbarat Destek Ofisi, firmaların dış ticaret faaliyetlerini artırmak ve sürdürülebilir ihracat yapısına kavuşmalarına yardımcı olmak için raporlar hazırlayacak.

HEDEFLERE ULAŞMA YOLUNDA ÖNEMLİ KATKI
NTO Başkanı Nuri Arslan, kurulan bu ofis ile NTO’nun hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir katkı sağladığını ve tüm üyeleri ücretsiz hizmet verecek bu merkezden faydalanmaya davet etti. Burada görev yapan uzmanların çok nitelikli bir eğitim programından geçtiğini de ifade eden Arslan, bu kadroların Nazilli ve bölgesinin ihracatına önemli katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

DISCOVER THE NAZİLLİ
Nazilli Ticaret Odası, bölgenin ihracat hacmini artırmak ve yeni pazarlara ulaşmak için dijital çağa uygun bir projeyi daha hayata geçirdi. Odanın sorumluluk sahasında üretilen ürünlerin tanıtımını yapmak ve bu ürünlerin ticaretini yapan firmaların ulaşılabilirliğini kolaylaştırmak için www.discoverthenazilli.com sayfasını yayın hayatına soktu.
Proje meyvesini kısa sürede verdi. 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde 12 farklı ülkeden 457 ithalatçı www.discoverthenazilli.com platformunu ziyaret ederek, bölge ekonomisini tanıma fırsatı buldu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL