Güncel Yerel

Nazilli Narko’dan gençlere bilgilendirme standı

Nazilli Narko’dan gençlere bilgilendirme standı

NAZLI ALTINAYAR – Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri ilçede çok güzel bir çalışmaya daha imza attı. Ekipler, Nazilli’nin en işlek bölgesi olan Uzun Çarşı’da gençlere uyuşturucu madde kullanımı önlemek amacıyla bilgilendirme standı açtı. “En İyi Narkotik Polisi Anne” ve “UYUMA” projesini anlatan ekiplere vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Başta gençler olmak üzere vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirdiği, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen UYUMA uygulamasının ilçede aktif durumda olduğunu belirten ekipler, vatandaşları desteğe davet etti.

UYUMA PROJESİ NEDİR?

UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedefleniyor.
Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise gizlilik. Bildirim yapan kullanıcının kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmemesi uygulama kullanımına teşvik ediyor.

Uygulamayı kullanarak Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği’ne destek veren şehrin vatandaşları sayesinde ise ilçede uyuşturucu kullanımında belirgin bir azalma görülüyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL