Siyaset Yerel

Başkan Özcan Nazilli’nin il olmasına ilişkin konuştu

Başkan Özcan Nazilli’nin il olmasına ilişkin konuştu

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli İl Olsun Platformu tarafından ‘İl olmak sana yakışır Nazilli’ sloganıyla düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden ile Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı toplantıda katılımcılar Nazilli’nin il olmasına ilişkin görüşlerini bildirdi.

“ÇALIŞMALARIMIZIN NETİCESİNİ ALACAĞIZ”
Nazilli’nin il olmasına ilişkin son dönemde yakalanan şansın iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Hayatımdaki en güzel ve en heyecanlı anlarımdan bir tanesini yaşıyorum. Nazilllimizin il olması hikayesi 1937 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü ile başlayan bir hedefti. 85 yıllık bir arzudur. İl olması söz konusu olan en eski ilçedir. Ama bunu şimdiye kadar çeşitli sebeplerle gerçekleştiremedik. Şuan Nazilli’nin il olması noktasında ciddi bir çalışma yürütülüyor. Bu çabamızın neticesini alacağız. Bu son fırsat” dedi.

“SÜMER ÜNİVERSİTESİ’Nİ BİRLİKTE KURACAĞIZ”
Nazilli’nin 1984 yılına kadar Aydın ve Denizli’den ekonomik ve demografik olarak büyük olduğuna dikkat çeken Özcan; “Ben 2012 yılında siyasete başladığımda, Nazilli 46 ilden büyüktü şimdi 40 ilden büyük. 10 yılda 6 sıra gerilemişiz. 1984 yılına kadar Denizli ve Aydın’dan daha büyük olan Nazillimiz bu süreçte ciddi manada geriye gitti. Artık bu son fırsatı sen ben kavgasına girmeden değerlendirmemiz gerekiyor. Başaracağımıza inancım tam. Çok az kaldı. Bu kadroya ve dahil olacak arkadaşlarımıza inancım tam. Burada çok güçlü bir heyet var. Kanun değişir değişmez gelirler yüzde 100 artacak ve giderler azalacaktır. 600 milyon bütçeli ADÜ’nün Sümer Kampüsü’ne baktığımızda karşılaştıkları yapı hiç de hoş değil. Nazilli il olursa Sümer Üniversitesi’ni hep birlikte yapacağız. Bu çalışmaları hiç kimseyi dışarıda bırakmadan herkesi kucaklayarak gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL