Yerel

12. Geleneksel Nazilli Deve Güreşi Festivali rekor seyirciye ulaştı

12. Geleneksel Nazilli Deve Güreşi Festivali rekor seyirciye ulaştı

 

Nazilli Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen yılın büyük deve güreşi festivali 20 bin seyircisi ile rekor kırdı.

Bozdoğan yolu üzerinde bulunan Sümer Sosyal Etkinlik Alanı’nda düzenlenen ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan festivalde Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgelerinden gelen 150 pehlivan deve kıyasıya mücadele etti.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen deve güreşi festivaline; “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Ali Gökbaraz, diğer ilçelerin siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, dernek ve STK’ların temsilcileri, muhtarlar ve binlerce güreş sever katıldı.

HEP BİRLİKTE BURADAYIZ
Protokol üyeleri ile birlikte güreş alanında vatandaşları selamlayarak poşu dağıtan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem; “Bugün çok ağır misafirlerimiz var. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun Aydın’a gelmişti. Nazilli’ye de festivali izlemeye geldi, şeref verdi. Millet İttifakı olarak hep birlikte buradayız. Bir festival ve panayır havasında geçiyor. Aileler çocuklarıyla, eşleriyle gelmişler. Buradaki amacımız Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarmak. Katılan bütün vatandaşlarımız sağ olsunlar var olsunlar” sözlerini kaydetti.

“ÇOK GÜZEL BİR BİRLİKTELİK OLUŞTURDUK”
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “2 yıl önce hep birlikte çok güzel bir deve güreşi yapmıştık. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ertelenmişti. Ancak bu sene görüyorum ki çok güzel bir birliktelik oluşturmuşuz. Çanakkale’den Antalya’ya memleketimizin dört bir yanından gelen güzel insanları burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Güreşimiz milletimize memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Türk’ün bu güzel geleneğini yaşatan her bir arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Uzun yaşamın merkezi olan Nazillimize güreşleri izlemeye gelen herkese hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

Güreşlerin ardından müsabakaları kazanan deve sahiplerine ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL