Genel

Sigara ve alkole ‘bandrol zammı’

Sigara ve alkole ‘bandrol zammı’

Yeni yılda sigara ve içki bandrollerine yeni bir zam geleceği ifade edildi. Buna göre yıl başında alkollü içecekler ve sigaranın Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında ayrıca artış uygulanacağı için çifte zam gerçekleşmiş olacak.

Yeni yılda içki ve sigara bandrollerine yıl başında yeni bir zam daha geleceği ifade edildi. Buna göre yıl başında alkollü içecekler ve sigaranın Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında ayrıca artış uygulanacağı için çifte zam gerçekleşmiş olacak. Peki sigara fiyatları ne kadar olacak?

SİGARAYA BANDROL ZAMMI GELECEK Mİ?

2020 senesinin sonlarında bandrol fiyatlarına yüzde 100 ila yüzde 400 oranlarında zam yapılmış, daha sonraki aylarda 2021 yılı başında bandrole yüzde 25 zam daha uygulanmıştı. 2022 yılı başından itibaren ise sigara ve içkilerde bandrol fiyatlarına yüzde 40 ile yüzde 50 oranında zam yapmak için hazırlık yürütüldüğü öğrenildi.

Yeni zammın detayları merak edilirken, bandrol zammının sigara fiyatlarında 1 lira civarında bir zamma yol açacağı ifade edildi.

18 liralık sigaralar artık 19.5 olacak

Geçtiğimiz Temmuz ayında oluşan yüzde 22.04’lük zammı enflasyonla mücadele sebebiyle uygulanmamıştı. Temmuz’dan bu yana 5 ayda Yİ-ÜFE yüzde 23.77 olarak gerçekleşti. 6 aylık Yİ-ÜFE’nin yüzde 28 olması ve zammın yansıtılması durumunda 18 liralık sigaralara 1.5 liralık ÖTV zammı yapılması zorunlu hale gelmiş olacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL