Genel

Göbeğinde çıkan sivilceyi sıktı felç kaldı!

Göbeğinde çıkan sivilceyi sıktı felç kaldı!

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Ortayılmazlar Mahallesi’nde yaşayan Muhammet Dikici, çalışmak için gittiği Japonya’ya gitti.

Dikici’nin o sırada göbeğinde bir sivilce çıktı. Çıkan sivilceyi sıkan Dikici, enfeksiyon kaptı. Yara oluşan bölgedeki enfeksiyon, kan yoluyla hudut sistemine ulaştı ve zarar verdi. Hareketleri kısıtlanarak yürüme zorluğu çeken Dikici, hastaneye başvurdu.

Birinci denetimleri yapılan 30 yaşındaki Dikici’nin enfeksiyona bağlı omurilik felci geçirdiği belirlendi.

Ameliyata alınan Dikici, tedavisinin akabinde Türkiye’ye geldi. Felç kalan Dikici, 2 yıldır tekerlekli sandalyeyle yaşıyor.

“ENFEKSİYON HUDUT SİSTEMİME ZİYAN VERDİ”

Göbeğindeki sivilceyi sıktıktan 3 gün sonra hayatının değiştiğini anlatan Muhammet Dikici, “Yaklaşık 2 yıl evvel yurt dışına çalışmaya gitmiştim. Bedenimde çıkan bir sivilceden ötürü enfeksiyon kaptım. Bu enfeksiyon omuriliğime iltihap olarak biriktirdi. Hudut sistemlerime hasar verdi. Omurilik ameliyatı geçirdim. Şu anda omurilik felciyim. Büyük ihtimalle hayatımın geri kalanını bu halde geçireceğim.Bedenimde çıkan sivilceyi patlattıktan 3 gün içinde bu olay başıma geldi. 3 gün sonra his kaybı yaşayarak felç oldum. Tedavisi ise şimdilik yok. Kök hücre çalışmaları var lakin deneme aşamasında” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL