Güncel

Nazilli’de Kadına şiddete “dur” dediler

Nazilli’de Kadına şiddete “dur” dediler

Nazilli’de kadına yönelik şiddete dikkat çekildi. Kadına Yönelik Şiddet Günü’nde Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy ve Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ADÜ Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencilerinin hazırladığı pankarta el basarak farkındalık kampanyasına destek verdi.

Kadına Yönelik Şiddet Günü’nde Nazilli Sosyal Hizmet Merkezi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı, düzenlediği etkinlikle farkındalık oluşturmaya çalıştı. Belediye Meydanı’nda kurulan stantta vatandaşlar bilgilendirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün KADES uygulaması tanıtıldı. ADÜ Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencilerinin hazırladığı pankarta Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy ve Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan el basarak kadına yönelik şiddete “dur” dedi. Katılımcılar, el maketine kadına yönelik güzel sözler yazarak güne özel hatıra fotoğrafı çektirdi.

“ÇALIŞMALARIMIZIN BAŞARILI OLMASINI ÇOK İSTİYORUZ”
Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen bu programı sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, “Bu stantta vatandaşlarımızı bilgilendirmek istedik. Şiddete uğrama ihtimali olan ver uğramış hanımlarımızın nerelere müracaat edeceği, nasıl hakları olduğunu anlatabilmek amacıyla toplandık. Şiddetin her türlüsü engellenmesi gereken bir husus ve insan haklarına aykırı. Hem yasal, hem de önleyici tedbirler açısından gerekli tedbirler alınmakta. Çalışmalarımızın bilinçlendirme anlamında başarılı olmasını çok arzu ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL