Genel Siyaset

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Nazilli’den Muhalefete Yüklendi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Nazilli’den Muhalefete Yüklendi!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, katılım gösterdiği Nazilli olağan ilçe kongresinde yaptığı konuşmada muhalefet partilerine yüklenerek, yaz döneminde 44 şehir ve yüzlerce ilçe gezdiğini söyleyerek parti teşkilatına teşekkürlerini iletti.

“Memleketimize hizmet etmek için yollardayız” diye konuşan Destici, yaptığı konuşmada Muhalefet partilerine yüklenerek, Cumhur İttifakının destekçisi olduklarının altını çizdi.

“SONUNA KADAR CUMHUR İTTİFAKI’NIN ORTAĞI OLACAĞIZ”

Sonuna kadar Cumhur İttifakı ile ortak olacaklarını söyleyen Destici, “Biz Cumhur İttifakı’nın ortağıyız ve sonuna kadar bu ittifaktayız. Biz hükümetin doğrularını destekliyoruz. Eksik kısımları halk adına aktarıyoruz. Gördüğümüz yanlışları da söylüyoruz. BBP olarak bizim seçmene yönelik kendi projelerimiz, söylemlerimiz var. Cumhur İttifakı içinde kime daha çok oy verilirse cumhurbaşkanı oradan çıkıyor. Bunu belirleyen da halktır” dedi.

HDP FİİLİ OLARAK ‘MİLLET’ ORTAĞI

HDP’nin fiilen Millet İttifakı ile ortak olduğunu söyleyen Destici, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de CHP, İYİ Parti ve HDP’nin ortak adayı olduğuna değinerek, “Millet İttifakı ve HDP’nin iş birliği bunlar su götürmez gerçekler. Örneğin Antalya’da Büyükşehir seçimlerinde HDP’nin adayı var mıydı? Yoktu. Açıktan CHP’yi destekledi. İYİ Parti de CHP’yi destekledi. Muhittin Böcek, aslında CHP, İYİ parti ve HDP’nin adayıydı. HDP Millet ittifakının resmi olarak içinde olmasa da fiili olarak var” ifadelerini kullandı.

“BİZİM DURUŞUMUZ NET”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Siirt’in Kurtalan ilçesindeki esnaf ziyaretinde “bulunduğunuz yer ‘Kürdistan’dır” ifadesine sessiz kalan Akşener’e tepki gösteren Destici, “Siirt olayı kabul edilebilir bir olay değil. Bize öyle bir şey söyleyeceklerini düşünmüyorum. Biz de oralara gittik. Dükkan atlamadan esnaf gezdim. Esnafların önemli bir kısmı da HDP’ye oy vermiş insanlar. Hiçbir esnaf da bize taş kaldırmadı. Misafirperverlik gösterdiler. Kürdistan’dan bahsetmediler. Bize söyleyemezler. Bile bile PKK’lı olan bir HDP’linin dükkanına girmem girsem bile birisi bize böyle bir şey söyleyemez, duruşumuz net” diye konuştu.

LÜTFÜ TÜRKKAN BİZDEN DEĞİLDİR

İyi Parti’nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunan şehit abisine küfreden İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ı sert bir dille eleştiren Destici, “Bunların planlı olduğunu düşünüyorum. Lütfü Türkkan’ın o şahsın şehit abisi olduğunu bildiğini biliyorum. Çünkü daha önceden mahkemelik olmuşlar. Şehit abisi, taş, yumurta atmıyor. Diğeri alçakça onu teskin edecekmiş gibi yapıyor, bacısına küfürü basıp  gidiyor. Buna söylenecek kelime yok. Şehit yakını da olmasa bir erkeğin bacısına küfür edilmez. En ağır küfürlerden biridir. Bir kişinin yapacağı en aşağılık ve adi bir iştir.Kültürümzle, inancımızla alakası yoku bizden değildir. İYİ Parti’nin bu şahsı ihraç etmesi gerekir ve milletvekilliğinden de ayrılması gerekir dedik. Tam tersi sahip çıktılar milletimiz bunu değerlendirilecektir” şeklinde tepki gösterdi.

ERKEN SEÇİM YOK!

Muhalefetin erken seçim iddialarına  cevap veren Başkan Destici, “Seçimlerin sürekli yapılması istikrarsızlığa sebep oluyordu. Bu sistemle birlikte Türkiye yönetim olarak istikrara kavuştu. Bundan dolayı da Seçimler zamanında yapılacaktır. Teknik olarak da erken seçim gibi bir durum söz konusu değil. Millet ittifakı başta olmak üzere onunla birlikte hareket eden partilerin erken seçim demelerinin sebebi hükümeti yıpratmaya yönelik ve çözüm önerisi sunmak yerine tartışmalarla seçime gidip burada seçimi kazanmayı hevesleniyorlar ama millet çözüm istiyor, proje bekliyor. Ekonomiyi eleştiriyorlar ama önerileri yok. Nasıl bir model öneriyorlar?” şeklinde konuştu.

“FAİZ İNDİRİMİ DOĞRU TERCİH”

Merkez Bankasının faiz indirimiyle ilgili Destici, “Şuandaki tercih doğru bir tercih. Faiz düşürülmeye, üretim ihracat artırılmaya çalışılıyor. Sanayicilerin işleri fevkalade. Hiçbir sanayicimizin şuanda şikayeti yok. Dışarıdan ciddi anlamda bir döviz girişi var. Bu da ekonomiyi rahatlatıyor. İhracatta inanılmaz döviz girişi var. Döviz arttığında her şeyin fiyatı artıyor. Geliri düşük olan asgari ücretli, emekli, küçük esnaf, çiftçi olumsuz olarak etkileniyor. Bu kesimlerin desteklenmesi gerekiyor. 2022 başından itibaren çok daha iyi destekler ve iyileştirmeler yapılacağına inanıyorum. 4 bin liranın üzerinde asgari ücret tavsiyemiz ile birlikte BBP olarak çok net olarak takipçisi oluyoruz” dedi.

“50+1 OLMAK VE KORUNMAK ZORUNDA”

Destici, 50’1 sisteminin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin mihenk noktasını olduğunu söyleyerek, “Olmasın ya da değişsin diyenlerin teklifi ne? 50+1 salt çoğunluk demek. Geçmiş sitemde de salt çoğunluk gerekiyordu. Bu sistemle beraber halka devredilmiş. Birinci turda salt çoğunluk sağlanamıyorsa, mecbur birisi ellinin üzerinde oy alacak. Buradaki sıkıntı nerede? Sisteme zarar veren, demokrasiye zarar veren bir durum yok. 40’la cumhurbaşkanı seçilirse demeyecekler mi 60 sana karşıydı? Bu sistemde 50+1’in değişmesi mümkün değildir. Parlamenter sistem dışındaki sistemlerde 50+1 mutlaka olmak ve korunmak zorundadır” dedi.

“TEK BİR SEBEBE DAYANDIRILAMAZ”

Türkiyede son günlerde artışa geçen ve bununla birlikte provokasyonlar yapılan döviz kuru ile ilgili Destici, Döviz artışının tek bir sebebinin olmadığını ve dünya genelinde pandemiden dolayı ekonomik kriz yaşandığını söyledi. Gelişmekte olan ülkelerin dönem dönem ekonomik kriz yaşadığını belirten Destici, “Türkiye’de dövizdeki artışın farklı sebepleri var. Tek bir sebebe dayandıramayız. Uzun yıllardır böyle bir meselemiz var. Birinci sebebi gelişmekte olan bir ekonomimiz var. Bizim pozisyonumuzdaki her ülke dönem dönem böyle bir süreç yaşıyor. Dış ticarete açık veren bir ülkeyiz. Son birkaç yıldır bu makas daraldı. Türkiye’nin AB ve ABD ilişkileri de etkiliyor” diye konuştu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL