Yerel

Bozdoğan’da gergin anlar!

Bozdoğan’da gergin anlar!

Bozdoğan Belediyesi’nin Yeni Kapalı Pazaryeri kurasında gergin anlar yaşandı. Belediye ile esnaf arasında anlaşma sağlanamayınca kura çekimi iptal edildi.

Bozdoğan Belediyesi’nin Çarşı Mahallesi’nde inşaatını tamamladığı Yeni Kapalı Pazaryeri’nin tezgah kuraları çekildi. Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen kura çekimine yoğun katılım gerçekleşti.
Belediye Zabıta Müdürü Serkan Erdan, kura çekimi öncesi esnafı bilgilendirdi. Bozdoğan Belediye Meclisi’nde alınan karara göre Yeni Kapalı Pazaryeri’nde manavlar için ayrılan alanda 2 metrekare 3 bin TL, 3 metrekare 5 bin TL, 5 metrekare yer ise 12 bin TL olarak fiyatlandırıldı.

Üreticiler için ayrılan bölümde ise 2 metrekare 800 TL, 1 buçuk metrekare 600 TL, 1 metrekare ise 400 TL olarak belirlendi. Pazaryeri dışında kalan alanlardaki yer fiyatlandırması ise 300 TL olarak açıklandı. Daha önce 280 olan tezgah kapasitesi 240’a düşürüldü. Kuraya katılım, daha önce pazaryerinde yeri olan esnafların katılımıyla sınırlandırıldı.
KURA ÇEKİMİ İPTAL EDİLDİ
Kura çekiminden önce gergin anlar yaşandı. Belediyenin esnaftan para talep etmesine salondakiler tepki gösterdi. Gelen tepkilerin ardından ücret konusunda belediye ile pazarcılar arasında anlaşma sağlanamadı. İptal edilen kura çekimi, ileri bir tarihe ertelendi.
“BU PAZARCIYA BİR HAKERETTİR”
Nazilli Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız ise belediyenin pazarcı esnafından ücret talep etmesine tepki gösterdi. Bozdoğan Belediyesi’nin kanuna aykırı davrandığını ifade eden Cansız, “Biz bunu asla kabul edemeyiz. Türkiye’nin hiçbir yerinde Aydın dahil, yapılan pazaryerinden ücret talep edilmemiştir. Dükkanları satabilir ama pazaryerinde 5 metrekare alanı 12 bin TL’ye satmak bir zulümdür. Pazarcıya bir hakarettir. Bu insanlar bir buçuk yıl evine ekmek götüremedi” ifadelerini kullandı.

“KANUNUN GEREĞİ NEYSE O YAPILSIN”
Bozdoğan Pazarcılar Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Deniz Çiftçioğlu, “Bizim elimizde 75 tane meslek dalı var. Esnafımızın yüzde 65’i kiracı. Pazaryerinde 1 TL kira verirse bu kira piyasasını arttır. Bozdoğan’da esnafımızın yüzde 80’i borç içerisinde. Herkes koronavirüs sürecinde kapalı kaldı. Kanun gereği neyse o yapılsın. Bizim istediğimiz bu” diyerek fiyatların düşürülmesini talep etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL