Genel

Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sessiz Kaldı!

Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sessiz Kaldı!

Bingöl’de şehit yakınına küfür eden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a Türkiye’nin dört bir yanından tepki yağarken Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin’in herhangi bir kınama açıklamasında bulunmaması akıllarda soru işareti yarattı.

Bingöl’de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ile şehit yakını olduğunu iddia ettiği bir vatadaş arasında tartışma çıktı. Vatandaş İYİ Parti’nin HDP ile ilişki kurduğunu dile getirerek bir şehit yakını olarak bu durumdan şikayetçi olduğunu dile getirdi. Bir süre şehit yakını ile tartışan Lütfü Türkkan daha sonra boynuna sarılarak şehit yakınını sakinleştirmek istedi. Ardından ağzından şehit yakınına karşı sinkaflı küfür çıktı. Lütfü Türkkan’ın küfür ettiği kişi “1997’den bu yana yaşayan bir acı var. Parçalanmış kardeş canı var, onun kardeşi parçalandı mı, çuvallarla topladılar mı?” diye isyan etti. Lütfü Türkkan ilk yaptığı açıklamada olayın provokasyon olduğunu dile getirmişti. İkinci yaptığı açıklamada ise özür dilemişti. Yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu.

Tüm bu gelişmelerin ardından Türkiye’de Şehit Aileleri dernekleri, Siyasi Partiler ve sivil toplum kuruluşlarından tepkiler yağarken Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin’in kınama içerikli yahut tepki gösterecek bir açıklama yapmamış olması Nazilli’deki şehit aileleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Başkan Keskin’in bu olay karşısında neden sessiz kaldığı ise merak konusu oldu.

Umut Aldi / Nazilli ANLIK Haber

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL