Siyaset

Gelecek Partisi İl Başkanı Milli Suskunluğunu Bozdu! “Öyle bir yönetimimiz yok, Seyitoğlu kurucu başkan değil!”

Gelecek Partisi İl Başkanı Milli Suskunluğunu Bozdu! “Öyle bir yönetimimiz yok, Seyitoğlu kurucu başkan değil!”

Gelecek Partisi Nazilli ilçe başkanlığından şok bir açıklamayla istifa eden Memet Sait Seyitoğlu’nun beraberindeki heyetle birlikte İYİ Parti’ye geçmiş olması Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Suzan Milli tarafından sert bir dille eleştirildi.

İYİ Parti’nin 4. Yıl dönümü kutlamaları sırasında Ahmet Şensan Kültür Merkezinde rozet taktimiyle üyelikleri açıklanan Memet Sait Seyitoğlu ve beraberindeki heyeti hayretle izlediğini belirten İl Başkanı Milli karşılaştığı manzara karşısında adeta ateş püskürdü.

KURUCULAR KURULU BAŞKANIMIZ DEĞİL

Rozet töreni sırasında eski başkan Memet Sait Seyitoğlu’nu Gelecek Partisi Nazilli kurucular kurulu başkanı olarak tanınatan İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk’e seslenen il başkanı Milli, Seyitoğlu’nun kurucu başkan olmadığını kendisinin kurucu başkan Yiğit Yıldırım’ın memuriyet görevi gerekçesiyle istifa etmesinin ardından atama sonucu göreve getirildiğini belirtti.

Başkan Öztürk’e araştırma yapmadan nasıl böyle bir sunum yapabilirler şeklide soru soran Milli, rozet töreninin tam bir fiyasko olduğunun altını çizdi.

O KİŞİLER ÜYEMİZ BİLE DEĞİL!

Eski başkan Memet Sait Seyitoğlu’nun görev başındayken yönetimi kurmayarak aksattığını dile getiren Milli, sırayla sahneye çağırılan isimlerin Gelecek Partisi üyesi olmadığını belirtti. Milli, “Gençlik Kolları Başkanı, Kadın Kolları Başkanı, Arge Başkanı gibi akıllarından yetki üretmişler. Sahneye çıkarılan kişiler bırakın yetkiyi partimizin üyesi bile değiller. Aralarında sadece Memet Sait Seyitoğlu,eşi Keziban Seyitoğlu ve Giray Samsunlu üyemiz. Bir de Tülay Akbaba var ancak üyeliği henüz yargıtaya gönderilmediği için üyeliği de aktif değil. Anlam veremiyorum Seyitoğlu neyin peşinde? Kendini İYİ Parti’ye şirin göstermek için böyle bir şey yapmış olmalı” dedi.

SEYİTOĞLU KOLTUK SEVDALISI

Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Suzan Milli yaptığı açıklamada eski başkan Memet Sait Seyitoğlu’nun ilçe başkanlığından istifa ettikten sonra kendilerine il yönetiminde yer almak istediğini ancak karşılık bulamayınca başka partiler ile görüşmeye başladığını söyledi. Milli açıklamasında; “Memet Sait Seyitoğlu ilçe başkanlığından istifa ettikten sonra bizzat bana il yönetiminde görev almak istediğini söyledi. Karşılık olarak ben de yönetimimizin belirlendiğini ancak eşi Keziban Seyitoğlu’nun yönetimde olduğunu isterse onun yanında destekçi olarak görev alabileceğini söyledim. Ancak kendisi tam bir koltuk sevdalısı olduğu için başka partiler ile görüşmeye başladı. İYİ Parti’de koltuk beklediğine eminim ancak başkan Cihat beyin yönetimi belli, görev alamaz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SEYİTOĞLU ARGE NEDİR BİLMEZ!

Seyitoğlu’nun İYİ Parti’ye geçtiği sırada kafasından yetkiler ürettiğini dile getiren İl Başkanı Milli; “Nazilli ilçe teşkilatımız kurulmadı bile, o isimler nereden çıktı? Memet Sait Seyitoğlu Arge nedir bilmez, kaldı ki o kişiler üyemiz bile değil. Kendisi güç kuvvet neredeyse oraya gider.” şeklinde konuştu.

BAŞKANLIK İÇİN VASIFLI BİR KİŞİ DEĞİL

Gelecek Partisi içerisine güçlü bir duruş sergileyecek kişilerin olduğunu kaydeden başkan Milli; ” Biz partiye yük olacak değil, yükünü sırtlayacak insanlar istiyoruz. Diyorlar ya hani Gelecek Partisi bölünüyor diye aslında biz içimizdeki yükleri ayıklıyoruz. Memet Sait Seyitoğlu başkanlık için vasıflı bir kişi değil, tamamen koltuk sevdalısı bir kişi. Siyaset sabır işidir ben il başkanlığımı 17 sene sonra aldım. Yaptığı bu davranışa akıl sır erdiremiyorum” dedi.

CİHAT ÖZTÜRK HİÇ ARAŞTIRMA YAPMADI MI?

İYİ Parti ilçe başkanı Cihat Öztürk’ün rozet töreni sırasında sırayla İlçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı ve Arge Başkanı’nı sahneye çağırmasıyla ilgili soru yönelten başkan Milli; “Cihat başkana buradan sormak istiyorum, üye yaptığı kişileri hiç mi araştırmadı? Herhangi bir partide yetkileri var mı onu boşverin üyelikleri var mı? Hiç mi sormadı? Ben yerinde olsam Memet Sait Seyitoğlu’na bunların atamasını yapmadan nasıl bize böyle sunarsın? diye sorardım. Yine de her şeyin hayırlısı olsun” sözleriyle eleştiri oklarını Öztürk’e yöneltti.

Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Suzan Milli’nin bu açıklama ile birlikte suskunluğunu bozması kamuoyunda bomba etkisi yarattı.

Umut Aldi / Nazilli ANLIK Haber

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL